26.6 C
Novi Sad

Nova opcija u pretraživaču Firefox

U najnovijem pretraživaču moguće je dobiti jasan uvid u broj kolačića koje pretraživač svakodnevno blokira kako bi zaštitio korisnikovu privatnost.

Firefox je ovog juna pokrenuo Enhanced Tracking Protection, novu opciju koja nastoji zaštititi korisnikovu privatnost blokiranjem više od hiljadu različitih kolačića za praćenje.

U najnovijoj nadogradnji koja je dostupna već danas Firefox donosi izbornik u kojem se jasno vidi način na koji pretraživač štiti vaše lične podatke.

Izborniku je moguće pristupiti klikom na štit koji se nalazi pokraj trake za adrese ili pritiskom na izbornik sa tri crtice i onda na ‘Privacy Protection‘. Kojim god načinom došli do izbornika, vide ćete prikaz na kojem se nalazi dnevni pregled kolačića koje je Firefox uspeo blokirati.

U izborniku je moguće videti i opis svake od četiri vrste kolačića koje Firefox blokira, a moguće je naučiti i na koji način oni zapravo funkcionišu. Od najnovije nadogradnje Firefox je takođe počeo blokirati višeplatformske prateće kolačiće koji dolaze s društvenih mreža poput Facebooka i Twittera.

Izbornik Privacy Protections takođe omogućava pristup mendažeru za lozinke Lockwise koji donosi nekoliko vrlo korisnih novih opcija. Za početak, tu je generator lozinki koji pomaže stvaranju složene i otoporne lozinke, a pridružio mu se i posebni sistem koji korisnika podseća da promeni lozinku ukoliko je stranica nedavno bila hakovana.

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: