Nokia 3 telefon dobio zvanično Android Oreo ažuriranje

Share

HMD Global nastavlja sa svojom izuzetnom posvećenošću tome da donosi redovna i najnovija softverska ažuriranja na svoje telefone. Ovo dokazuje i početak isporuke stabilnog Oreo ažuriranja na Nokia 3 telefon. 

Pored ovoga, Nokia 6 i Nokia 1 su prvi uređaji kompanije koji podržavaju nezvanični ROM razvoj. Ovo znači da korisnici mogu da preuzmu kernel izvorne kodove, za budžetske modele, sa “open source” stranice na Nokia sajtu, mada dva bootloadera ostaju zaključana.

Naravno, korisnike Nokia 3 telefona svakako više zanima zvanična podrška za Android 8.0, koja je sada dostupna u vidu OTA (over-the-air) ažuriranja.

Pre nekoliko nedelja, Nokia 5 i 6 modeli su dobili Android 8.1 Oreo, što trenutno ostavlja samo Nokia 2 telefon na Nougat verziji operativnog sistema.

Izvor: PocketNow

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *