Udeo IT oglasa za posao u ukupnom broju oglasa koje poslodavci objavljuju kada traže novozaposlene, porastao je u martu ove godine, i veći je nego što je to bio slučaj unazad godinu dana, pokazali su najnoviji objedinjeni podaci sa sajtova Helloworld.rs i Poslovi.infostud.com o uticaju Korona virusa i vanrednog stanja na domaće IT tržište zapošljavanja.

Broj IT oglasa za posao tokom cele prošle i dva meseca 2020. godine varira između 500 i 600 mesečno, dok je njihov udeo u ukupnom broju oglasa između 11% i 14%, osim u martu 2020. kada je skočio na 19%.

Broj oglasa u martu u blagom porastu u odnosu na februar

Kada se pogleda taj parametar jasno je da ni pandemija Korona virusa i vanredno stanje nije oborila potražnju za IT-jevcima na domaćem tržištu, pa se s pravom može zaključiti da i dalje vlada velika potreba za ovim kadrovima.

Podaci sa ova dva sajta pokazuju da je u februaru 2019. bilo 479 IT oglasa, da bi njhov broj narastao na 598 već u martu 2019. Međutim, ove godine je situacija na približno istom nivou, pošto su poslodavci naručili 588 oglasa tokom februara, a samo četiri više (592) u martu 2020.

Raste broj konkurisanja u prethodna dva meseca

Interesantno je videti i u kojoj meri su kandidati konkurisali na sve IT oglase. Mart 2020. beleži pad u broju konkurisanja od 13% u odnosu na februar 2020, dok je, u odnosu na mart 2019, imao 14% više konkurisanja. Prosečan broj konkurisanja u februaru i martu zajedno 2020. je veći za 21% u odnosu na isti period prošle godine.

Poslodavci koji zapošljavaju IT-jevce, u više od 90% slučajeva traže radnike na puno radno vreme, dok je primetan i rast broja oglasa koji podrazumeva rad od kuće (remote).

Koga u stvari hoće IT kompanije

Jedno od ključnih pitanja je i koga zapravo traže IT kompanije. Prema našim podacima, odnos juniora, mediora i seniora se nije bitnije promenio.

– Najviše se traže mediori i tu nema nikakve dileme pošto je taj procenat između 65% i 70%, zatim su potrebni seniori (15-20%) i na kraju juniori (5-15%). Ukoliko poslodavci nisu jasno istakli koji senioritet im treba, razvrstavanje naših oglasa se vrši po sledećem principu: do dve godine iskustva u određenoj tehnologiji – junior; od 2 do 5 godina – medior; 5+ godina – senior.

Pored toga, najviše oglasa se objavljuje u kategoriji programiranje, a potom sistemska administracija, QA, UX/Dizajn, menadžment, podrška i na kraju prodajne/konsultantske pozicije u IT-u.

Nagrnuli konsultanti

U kategoriji programiranje, u martu 2020. prosečan broj konkurisanja je bio za 25% manji od broja konkurisanja u februaru, ali je na istom nivou kao prošle godine, dok je u kategoriji sistemska administracija, u martu 2020. prosečan broj konkurisanja bio za 11% manji od broja konkurisanja u februaru i manji je za 5% u odnosu na taj period prošle godine.

Možda će neke iznenaditi, ali najveći rast u prosečnom broju konkurisanja u odnosu na prošlu godinu beleže konsultantske pozicije, dok su funkcije podrške, kao što su helpdesk i IT support, na istom nivou.

Od programerskih pozicija, najčešće su objavljivani oglasi za: Javascript developer, Java developer, PHP developer, .NET developer, C#/C++ developer. U kategoriji sistemske administracije, pre svega su traženi: Sistem administrator, Windows system administrator, DevOps system engineer, Linux system administrator, Network administrator.

Koliko god da je ova pandemija pojedine sektore pokosila, a neke druge oslabila, stiče se utisak da je najmanje imala uticaj na IT industriju koja, po svemu sudeći, dobro odoleva i grabi sve više napred.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име