Nakon Facebooka i Google dobio po prstima od Applea

Share

Iako su i Facebook i Google, nakon otkrivanja aplikacija, iste deaktivirali, u Appleu nisu ništa hteli prepustiti slučaju.

Baš kao i u slučaju Facebooka i Google je kažnjen i isključen iz Appleovog programa za interno testiranje aplikacija.

Nakon što je otkriveno da je Google korisnicima iPhonea plaćao 25 dolara mesečno kako bi mogao pratiti sve što rade, bilo je za očekivati da će Apple preduzeti iste mere kao i u slučaju Facebooka.

Tako od sinoć ni jedna od Googleovih internih aplikacija više ne radi. Rane (javno nedostupne) verzije Google Karata, Hangouta, Gmaila i drugih aplikacija više nije moguće pokrenuti na iPhoneima.

Iako su i Facebook i Google, nakon otkrivanja aplikacija, iste deaktivirali, u Appleu nisu ništa hteli prepustiti slučaju.

Nakon što su ukinuli sertifikate za Googleove i Facebookove internet aplikacije i učinili ih neupotrebljivima, sad, navodno rade na rešenju koje bi rešilo ove “probleme”.

Čak iako interne aplikacije nastave raditi, Google i Facebook će verovatno biti pod posebnom prismotrom Applea. Da se slučaj ne bi ponovio.

Izvor: Macrumors

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *