Najveći internet šoping centri na svetu

0
22
online shop

Kada kažemo online šoping, prva asocijacija je svakako najveća internet prodavnica na svetu – portal “Amazon“. Mnogi će reći  da ćete ovde naći gotovo sve što vam je potrebno “od igle do lokomotive”.

Amazon” je američka e-komercijalna kompanija sasedištem u Sijetlu i jedna od prvih velikih kompanija koja je prodavala stvari na internetu.

online shop

Ovu globalnu online prodavnicu osnovao je Džef Bezos davne 1994. godine, a pokrenuta je 1995. godine. U početku, “radila je” kao internet knjižara. Veoma brzo u njenom asortimanu našle su se i video-igre, garderoba, nameštaj i druge stvari.

Danas, posle nešto više od 20 godina, ova kompanija je najveći online šoping centar na svetu, koji ima više od 33.700 zaposlenih širom planete.

Prema statistici “Amazon” je najviše kupaca imao za Božić 2015, a najtraženiji artikal bio je gramofon.

Zaposleni u ovoj kompaniji rade na projektu u kome će dronovi donositi poručenu robu do potrošača odnosno krajnjeg kupca. Prema istraživanjima, ova kompanija danas u sekundi zaradi više od 1000 dolara.

Osim ovog, popularni sajtovi za online šoping u svetu još su i “Alibaba” i “eBay“, koji je popularan kao najveća platforma za online aukcije. Što se tiče portala “Alibaba” može se reći da on polako postaje kineski “rođak” kompanije “Amazon”, a prema nekim istraživanjima, čak je i prstigao ovu američku kompaniju.

26% srpskih kupaca kupovalo bi online zbog sigurnije opcije plaćanja.

30% srpskih kupaca niže cene motivisale bi da kupuju online.

28% online kupaca u Srbiji plaća putem sistema elektronskog plaćanja.

Internet kupcima u ovoj prodavnici takođe je dostupno sve što im je potrebno i sve što mogu poželiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here