Najveća digitalna škola na svetu u Indiji

Indijska školaSiti Montesori” (City Montessori School) je digitalna škola koja ima 45.000 učenika i 2.500 profesora, što joj je omogućilo da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Škola “Siti Montesori” nalazi se u gradu Laknau u Indiji i zbog i zbog broja učenika i profesora ušla je u Ginisovu knjigu rekorda. Naime, ovu obrazovnu ustanovu pohađa 45.000 učenika kojima predavanja drži 2.500 profesora.

Struktura škole

Najmlađi đaci imaju tri, a najstariji 17 godina. S obzirom na brojno stanje, u svakom razredu ima po najmanje 45 učenika. Iako se može reći da su odeljenja gotovo prenatrpana, roditelji se “utrkuju” da upišu dete u ovu školu jer njihovi đaci postižu odlične uspehe na domaćim i svetskim takmičenjima iz različitih oblasti.

city_mintessori_school

Ova škola se ujedno može smatrati i najvećom digitalnom školom na svetu, s obzirom na to da je đacima na raspolaganju 4.000 računara, podeljenih u 20 celina. Osim toga, pored klasične nastave, dostupno im je i online obrazovanje, pa mnogi mogu i kod kuće da savladaju propuštene lekcije preko interneta i budu online na časovima sa svojim drugarima.

Posebna novina u ovoj školi jeste digitalna interaktivna tabla koja učenicima dodatno pruža mogućnost da razvijaju svoje intelektualne i naučne sposobnosti i saznanja.

Đaci mogu i kod kuće da savladaju propuštene lekcije preko interneta i budu online na časovima sa svojim drugarima – izjavio je jedan od profesora.

Da li ste znali da je u Sjedinjenim Američkim državama pre nekoliko godina otvorena prva škola za veštice. Ovu školu pohađa više od 120.000 studenata. Još čudnije jeste to što je škola zapravo virtuelna jer se sva predavanja održavaju putem interneta.

Roboti kao profesori

Istraživanjem sprovedenim u Americi utvrđeno je da bi roboti koji bi zamenili profesore imali značajnu ulogu u obrazovanju dece jer ih mališani smatraju zanimljivijim i više su “prijateljski” raspoloženi prema njima.

Pročitaj i:  Najčešće korišćen emoji na iOS-u

Elektronske knjige u školama u Japanu

Japan planira pilot-projekat korišćenje eketronskih knjiga u osnovnim školama u cilju poboljšanja informatičke pismenosti dece. Nastavnici i učenici radiće u digitalnoj učionici sa umreženim mobilnim uređajima.

Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI