Društvene mreže

Najpopularnije društvene mreže u Srbiji

Po istraživanju u Srbiji ima najvise korisnika koji koriste društvenu mrežu Facebook.

Mladi u Srbiji, ali i oni stariji, prema poslednjim istraživanjima najviše uživaju koristeći društvenu mrežu Facebook. Manji broj koristi sledeće društvene mreže:

TWITTER – 280 hiljada korisnika
Složićete se da je ovo jedna od najposećenijih mini blog platformi kod nas. Prema istraživanima ona ima oko 280.000 korisnika. Osim što možete čitati, komentarisati i deliti tuđe, imate mogućnost i da vi podeli neka svoja zapažanja bila ona preko teksta ili slike izražena.

LINKEDIN380 hiljada korisnika
Ova društvena mreža smatra se najpre poslovnom društvenom mrežom koja služi kako biste napravili nove ili održali postojeće poslovne kontakte. U Srbiji, prema istraživanjima, ova mreža ima više od 380.000 korisnika koji se povezuju sa ostalima, formiraju interesne grupe i na taj način dolaze do novih saznanja iz svojih stručnih oblasti. Ova mreža pruža mogućnost i da pronađete oglase za posao, ali i da drugima predstavite svoj rad.

GOOGLE +550 hiljada korisnika
Verovali ili ne, ova društvena mreža jedna je od najkorišćenijih u našoj zemlji, s obzirom da ima oko 550.000 korisnika. Ona vam pruža mogućnost da povećate vidljivost prema pojmovima koje pretražujete, s obzirom da je veliki broj članova stalno aktivan.

FACEBOOK3.5 miliona korisnika
Prema istraživanjima, najpopularnija društvena mreža u našoj zemlji. Oni koji imaju profil, najviše uživaju u dopisivanju, komentarisanju, šerovanju  slika i statusa.

Related posts

Facebook je prikupljao i istoriju poziva i SMS podatke sa Android uređaja?

Radovan Laćarak

Društvene mreže manipulišu ljudima i razdvajaju ih

Radovan Laćarak

Instagram testira novi dizajn korisničkih profila

Radovan Laćarak

Leave a Comment