Najlošije lozinke u 2018. godini

Share

Uprkos svim upozorenjima, silnoj tehnologiji, pravilima za postavljanje lozinki i vestima poput ove – korisnici kompjutera širom sveta i dalje štite svoje najvažnije podatke šiframa poput “123456”, a oni kreativniji i komplikovanije rečima “password” ili pak “qwerty”.


Sigurnosna kompanija “SplashData”, kao i svake godine, tako i ove priredila je pregled najlošijih lozinki korišćenih ove godine. Popis je nastao iz pet miliona lozinki koje su se nekako našle u javnosti, a lista se ne razlikuje preterano od dosadašnjih.

Top najlošije lozinke:

123456 
password 
123456789 
12345678
12345 
111111 
admin
abcdef
222222

Osim ovih, koje su redovno na listi, ove godine na listi su se našle i nešto drugačije, ali opet nedovoljno dobre lozinke koje do sada nisu bile rangirane ovako visoko. Primera radi, to su: i “tigger”, “whatever”, “monkey” i “starwars”, “abc123“, “starwars1“, “dragon“, “master“, “hello“, “freedom“, “whatever1“, “qazwsx“.

Prvih 25 najgorih lozinki na svetu ukupno koristi zabrinjavajućih 10 posto ljudi.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *