Najbolje kriptovalute za rudarenje u 2018

Bilo da se o njima priča u uglednim publikacijama, ili vaš nepodnošljivi kolega koji stalno ponavlja da je to “ budućnost slobodnog tržišta“, kriptovalute su u svim umovima ovih dana.

Zbog popularnosti Bitcoina početkom 2010. godine, kriptovalute su polako postale jedan od najintrigantnijih i inovativnih novih načina sprovođenja šifriranih transakcija. U doba kada se sve više naša informativna i ekonomska aktivnost odvija na mreži, kriptovalute se ističu kao nova metoda decentralizacije tog procesa.

Svakako, svi znaju Bitcoin, ali kakve su druge kriptovalute? U 2018. godini stigla je i brojnost drugih kriptovaluta, od kojih su mnoge razvile značajne korisničke baze i nedostatak novčane vrednosti. Ako tražite da započnete rudarenje kriptovalute, želeli biste da budete u potpunosti pažljivi u tome koje su trenutno u porastu vrednosti.

Blisko smo i pažljivo posmatrali na koje kriptovalute smo najviše uzbuđeni u 2018. godini; da vam pomognemo da odlučite sa kojim želite da započnete rudarenje, napravili smo praktičan vodič za najbolje kriptovalute u 2018. godini.

 

5. Bitcoin

Pokrenut: 3. januara 2009
Kreirao: Satoshi Nakamoto (nepoznato da li je osoba ili grupa ljudi)
Algoritam: SHA256
Anonimnost: Niska
Maksimalno snabdevanje: 21 miliona

Zašto Bitcoin?

Bitcoin ostaje daleko najpoznatiji – a time i dobro rudaren

Blockchain i kriptovalute rade na konsenzusu i decentralizaciji: umesto jednog sveobuhvatnog sistema koji određuje vrednost transakcije, Bitcoin je revolucionirao ideju stvaranja velikog opšteg konsenzusa svakog od svojih članova o tome koje transakcije vrede koliko bitcoin-a.

Zbog svoje popularnosti i ozloglašenosti, Bitcoin verovatno ima najveći sistem kriptoevidenta zasnovan na konsenzusu, što ga čini popularnim za kripto rudarstvo.

Međutim, postoje nedostaci za miniranje popularnih kriptovaluta- kada god novi novčić počne da se prepoznaje u celoj zajednici, više rudara je posvećeno njihovom rudarstvu. Ovo zapravo otežava rudarenje, jer svaka nova oprema se priključuje mreži; Što je više rudara zainteresovano za novčić, biće vam teže rudariti valutu.

U slučaju Bitkoina, njegova popularnost je i najveća snaga i najveća slabost. Kao kripto novčić, to je veoma vredno, a gore pomenuti konsenzus znači da je relativno stabilan kao i kovani novac. Međutim, mnogi drugi rudari kriptovalute su započeli rudarenje Bitkoina dugo pre vas, tako da ćete se na neki način boriti za ostatke.

4. Zcash

Pokrenut: 28. oktobra 2016
Kreirao: Zooko Vilcok-O’Hearn
Algoritam: Ekuihash
Anonimnost: srednja
Maksimalno snabdevanje: 21 miliona

Zašto Zcash?

Zcash je manja kiptovaluta, ali to je obećavajući ulaz na scenu koji pokazuje puno potencijala. Na čelu sa osnivačem i izvršnim direktorom Zooko Vilcok-O’Hearnom, Zcash je lansiran 2016. godine kao decentralizovana kiptovaluta otvorenog koda.

Zcash radi tako da transakcije budu transparentne baš kao Bitcoin, ali ta transparentnost je privatna i visoko selektivna. Ovo dodaje dodatni nivo sigurnosti ovim transakcijama – dok blokčejnovi još uvek snimaju i objavljuju podatke o transakciji, ne uključuju podatke o pošiljci / primaocu / iznosu.

Zcash takođe omogućava ljudima mogućnost da „štite“ svoje transakcije, omogućavajući vam da šifrujete svoj sadržaj sa konstrukcijama nultog znanja ili drugim naprednim kriptografskim tehnikama. Zcash ima svoj brend prvog, koji zovu zk-SNARK.

Sve u svemu, Zcash je najbolja kiptovaluta za rudarenje u 2018 godini ako želite da investirate u novčić koji poseduje malo više privatnosti u poređenju sa ekstremnom otvorenošću i transparentnošću drugih, većih novčića. Dok je decentralizacija važna vrednost kiptovaluta, novčići poput Zcash-a pružaju odličnu alternativu stavljanjući sve informacije o transakciji na otvoreno.

3. Dash

Pokrenut: Januar 2014
Kreirao: Evan Duffield
Algoritam: Ks11
Anonimnost: Niska
Maksimalno snabdevanje: 22 miliona

Zašto Dash?

Originalno poznat kao Darkcoin, Dash je veoma sličan Bitcoinu, ali daje veći fokus na tajnost. Rudari i korisnici dasha uživaju veću anonimnost kroz svoju decentralizovanu mrežu glavnih kodova, što efikasno onemogućava praćenje transakcija.

Za samo nekoliko godina, Dash je dostigao iznenađujuće veliku fanbazu, verovatno zbog svog prethodnog naglaska na bezbednost i tajnost. Ovo je savršeno za rudarstvo; stabilna je, uspostavljena, ali još uvek ne prelazi u mainstream.

Danas Dash ima tržišnu kapitalizaciju od 4,8 milijardi dolara i svakodnevno obrađuje skoro 100 miliona dolara transakcija. Mala je, ali moćna, i ima ogromno zadržavanje u kriptovalutnoj zajednici.

Ako želite da započnete miniranje Dash-a, neki od najvećih rudarskih zajednica su Zpool, Supernova, MinerGate, Coinfoundri i preko BTC-a. Možete koristiti ASIC Miner hardver za rudnike ili koristiti GPU ili CPU. Imajte na umu, međutim, da ovakva vrsta rudarstva više nije ekonomična.

2. Litecoin

Pokrenut: 7. oktobra 2011
Kreirao: MIT diplomirani (i bivši Google inženjer) Charlie Lee
Algoritam: Script
Anonimnost: Niska
Maksimalno snabdevanje: 84 miliona

Zašto Litecoin?

Litecoin je peer-to-peer onlajn valuta koja omogućuje globalne isplate bez ikakvih troškova, izvršene odmah.

Litecoin je malo manji u odnosu na Bitcoin, ali uživa dosta komplementarnog uspeha, kao i visok nivo poštovanja u industriji krptovaluta. Ima visoku i tečnu trgovinu, što znači da neće uskoro nestati.

U poređenju sa Bitcoinom, njegova manja veličina dozvoljava određene prednosti: vremena potvrđivanja transakcije su mnogo brža, a efikasnost skladištenja je mnogo bolja. Umesto da koristi Bitcoin SHA-256 funkciju, Litecoin koristi Script funkciju koju je koristio još jedan raniji altcoin, Tenebrik, koji nudi drugu vrstu kriptovaluta, koja i dalje uživa robusnu podršku u industriji.

1. Ethereum

Lansiran: 20. jula 2016
Kreirao: Vitalik Buterin, kriptokurrenci programmer i istraživač
Algoritam: Ethash
Anonimnost: Niska
Maksimalno snabdevanje: beskonačno

Zašto Ethereum?

Ethereum bi mogao biti dobro mesto za početak. Otvoreni kod, operativni sistem zasnovan na blokčejnovima. Ethereum je javan, siguran i u ranim fazama svog životnog veka.

Ethereum je nastao oko 2015. godine sa oko 12 miliona pre-miniranih novčića, samo da bi u poslednjih godinu dana postigao ogroman iskorak popularnosti. U 2017. godini, novčić je povećao svoju vrednost za 13.000%, čineći očigledno veliki porast.

Iako je prošlo samo nekoliko godina, Ethereum je imao ogroman uspeh – upravo sada, Ethereum je drugi najcenjeniji kripto novčić na tržištu.

Ethereum radi na modifikovanoj verziji Nakamoto koncezusa, koristeći tranzicije zasnovane na transakcijama za praćenje vrednosti i vođenje evidencije. Sa SHA-3 algoritmom heh, Etereum rudari uglavnom rukuju novcem koristeći AMD i Nvidia kartice; popularni bazeni za Ethereum uključuju 2Miners, Ethpool i Ethermine. Za GPU rudarenje, najbolje je koristiti Ethminer.

Iako Bitcoin uživa veliku popularnost, on je previše zastupljen da bi vam pružio profitabilnost koju odmah želite. Međutim, Ethereum je savršeno pozicioniran u 2018. godini. Iz tog razloga, mislimo da je to najbolja kriptovaluta za rudarenje u 2018.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име