Na YouTube se mesečno loguje preko 1,8 milijardi korisnika

0
40

YouTube CEO Susan Wojcicki je istakla da 1,8 milijardi registrovanih korisnika svakog meseca gleda video sadržaj na popularnoj platformi, a ovo ne uključuje one koji gledaju sadržaj bez kreiranog naloga. Kompanija je prethodno objavila da je sredinom 2017. godine imala 1,5 milijardi mesečnih korisnika.

Ovo dostignuće je objavljeno tokom YouTube Brandcast prezentacije oglašivačima. Tokom događaja je ukazano i na neke probleme sa kojima se servis suočio, uključujući pitanja koja se tiču neprikladnih videa za decu i teorija zavere na platformi. “Ovo je uticaj otvorene platforme: ona spaja svet na načine koji nisu bili mogući ranije. Ali sa ovom otvorenošću stižu i izazovi, jer neki pokušavaju da zloupotrebe naše servise. Veoma je bitno za mene, ali i za sve druge da YouTube raste odgovorno”, istakla je Wojcicki.

Pomenuta su i još neka dostignuća na YouTube platformi, koja uključuju rekordan lajvstrim od 41 milion pregleda koji je Beyoncé imala na Coachella festivalu, kao i “Despacito” muzički video koji je prešao brojku od pet milijardi pregleda prošlog meseca.

Izvor: The Verge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here