Američka Profesionalna League of Legends liga: Zelena nedelja

0
63
NA LCS Nedelja 6 Dan 2 - NA LCS summer 2018 week 6 day 2

“Kada igra Optic?”, “Da li je Optic pobedio?”, “#greenwall” samo su neki od slogana koji se mogu pročitati u chatu na Twitch-u kada je u pitanju OpTic Gaming. Njihov ogromni broj navijača je poznat svakome ko je pratio Call of Duty, a kasnije i CS:GO profesionalnu scenu. Oni su se navikli na pobede, na pravo da se hvale zbog sjajnih rezultata svog tima u različitim igricama. Sada, posle 9 meseci loše igre i poraza, mogu da podignutih glava gledaju svoj LoL tim, u pohodu za mesto u plejofu, a možda i titulu.

OpTic je pobedom nad Golden Guardians-ima zebeležio četvrtu uzastopnu pobedu, i došao na 5. mesto, koje vodi u plejof. Meč je trajao 54 minuta, 2 minuta manje od najdužeg meča nedelje, a razultat je bio 9:8 u korist OpTic-a. OpTic je do prednosti u mid gejmu došao sjajnom makro igrom. Oni su od 14. do 20. minuta uništili 4 tureta, a izgubili su samo jedan. Međutim, gubitkom Barona u 30. minutu, ta prednost je polako počela da nestaje. Golden Guardians-i su od 38. minuta imali sudbinu u svojim rukama, kao i šansu da pobede, koju nisu uspeli da iskoriste, zbog izvanredne odbrane OpTic-a. Heroj OpTic-a u ovoj partiji bio je Dhokla, koji je na Yoricku, uprkos skoru 3/2/1 imao 37 hiljada damagea na championima, i 15 hiljada damagea na turetima.

Porazom od Team Liquid-a, Clutch Gaming je doživeo i četvrti uzastopni poraz. Team Liquid ih apsolutno demolirao, pošto su sa rezulatom 7:2 i bez izgubljenog tureta ili epic “monstera”, pobedili u samo 27. minuta. Doublelift i Olleh, su na duet championima, Xayahi i Rakanu, imali skorove, 3/1/3 i 1/0/6. Koliko su se igrači Clutch Gaming-a slabo suprotstavili Team Liquid-u, pokazuje i podatak da je Moon na Trundleu, pored 2 kila, dealovao samo 1700 damagea, najmanje na meču.

Counter Logic Gaming je porazom od 100Thieves-a, isto kao i Clutch Gaming, došao do četvrtog uzastopnog poraza. Oni su ipak, pružili nekakav otpor svom protivniku, pošto su sve do 26. minuta imali prednost. Baron kog je 100Thieves “ubio” u 26. minutu, posle Ryuovog kila na Biofrostu, promenio je tok čitavog meča. Samo taj Baron je bio dovoljan 100Thieves-ima da potpuno preokrenu meč, i dođu do pobede u 36. minutu. Cody Sun se sa 6 kilova protiv CLG-ja osamostalio na prvom mestu po broju kilova, sa 58.

Još jedna stara organizacija kojoj se letnja noćna mora nastavlja je TSM. Najtrofejnija američka LoL organizacija je porazom od FlyQuest-a pala na pretpostlednje mesto na tabeli, i ima velikih šansi da se, prvi put u istoriji, ne domognu plejofa. Da poraz bude još bolniji, TSM je izgubio na najčudniji način. Oni su u 30. minutu posle smrti Hauntzera na bot lejnu, samo nastavili da pushuju mid, dok su Flame i WildTurtle, bez ikakve muke uzeli 4 tureta, od toga 2 Nexus tureta, i samo završili meč. Činilo se da u tim trenucima, nijedan igrač TSM-a, sem Zvena, nije pomislio da se to može desiti. Iako su Flame i WildTurtle odigrali fantastično, MVP meča pripao je Santorinu, koji je sa velikim požrtvovanjem zaustavio igrače TSM-a da backuju i odbrane svoj Nexus.

Da ovo ne bude jedna od najgorih nedelja za “starosedelačke” organizacije pobrinuo se Cloud9. Oni su na krilima Licoricea na Aatroxu pobedili Echo Fox, u meču koji je trajao 36. minuta. Licorice je na kraju imao skor 4/1/3, i dealovao je 17 hiljada damagea, najviše u svom timu. Sa druge strane Summoner’s Rifta, Dardoch je takođe imao izvanredan nastup uprkos porazu svog tima. On je na Rengaru imao skor 7/3/0, uz 12 hiljada damagea i 13 hiljada golda.

NA LCS možete pratiti na twitch.tv/riotgames, subotom od 23:00 i nedeljom od 21:00.

Tabela posle 6. nedelje:

  1. 100Thieves  8-4
  2. Team Liquid  8-4
  3. Echo Fox  7-5
  4. FlyQuest  7-5
  5. OpTic Gaming  6-6
  6. Cloud9  5-7
  7. Counter Logic Gaming  5-7
  8. Golden Guardians  5-7
  9. TSM  5-7
  10. Clutch Gaming  4-8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here