Američka Profesionalna League of Legends liga: Osveta Cloud9-a

0
54
NA LCS Nedelja 6 Dan 1 - NA LCS summer 2018 week 6 day 1

Derbi dve najpopularnije američke LoL  organizacije nekad je označavao borbu za prvo mesto. Sada, međutim, ne znači ništa više osim malo ponosa i mogućnosti da navijači pobedničkog tima mogu da se šale na račun gubitnika. Ipak, nijedan tim ne želi da izgubi, pogotovo ne od svog “ljutog” rivala. Zato su i TSM i Cloud9 u ovaj meč ušli sa samo jednim ciljom – a to je POBEDA.

Iako su oba tima u ovaj meč ušli posle 1-1 rezultata iz pete nedelje između njih postoji samo 2 meča razlike. TSM je na deobi 5. mesta sa 5-5, dok je Cloud9 poslednji na tabeli sa 3-7. Cloud9 je nekoliko dana pre meča objavio da je Andy “Smoothie” Ty napustio tim, i da će Tristan “Zayzal” Stidam nastaviti da igra za prvi tim na poziciji suporta. Osim Smoothieja, ni Svenskeren, koji je igrao u prvom meču protiv TSM-a, nije nastupao. Umesto njega igrao je Robert “Blaber” Huang, kome je ovo treći meč za prvi tim.

Cloud9 je odigrao izvanredno i dozvolio je TSM-u da uzme samo 3 tureta i 7 kilova. Sneaky je prvi put ove sezone u NA LCS-u pickovao Quinn, koja je jedan od najjačih championa trenutno. On je imao skor 3/1/5 i 17 hiljada damagea. Najbolji igrač Cloud9-a ovog leta, Licorice, meč je završio skorom 4/1/8, i sa najviše damagea u partiji, uprkos tome što je igrao tenk championa. Kod TSM-a, Zven je imao solidnu partiju, dok su Mithy i Grig igrali lošije nego prethodnih nedelja.

U najkraćem meču dana, Echo Fox je lako došao do pobede nad FlyQuest-om. Njima je bilo potrebno samo 25 minuta da sruše protivnički Nexus. Rezultat na kraju je bio 13:3 za Echo Fox, koji je pritom srušio 11 tureta i uzeo 2 zmaja, dok je FlyQuest srušio samo jedan turet. Lawrence “Lost” Hui je imao impresivan debi za prvi tim Echo Fox-a, pošto je na Varusu imao skor 4/0/7 i 14 hiljada damagea.  U ovom meču za Echo Fox je takođe debitovao i Smoothie, koji je igrao Tahm Kencha i imao skor 1/0/9.

Meč sa najmanje kilova ovog dana, 11, dogodio se između Counter Logic Gaming-a i OpTic Gaming-a. Poslednji meč sa samo 11 kilova ove polusezone desio se drugog dana 2. nedelje, između Team Liquid-a i TSM-a. OpTic Gaming je posle 45. minuta igre, naneo treći uzastopni poraz CLG-ju. Sjajan meč imao je Dhokla, koji je na Fiori, uprkos skoru(2/2/2) sjajno odrađivao splitpush, dok je njegov tim, sjajnim makro odlukama pomogao da to uspe. PowerOfEvil je prvi put ovog leta u NA LCS igrao Ahri, i imao skor 2/2/1.

Aktuelni šampion, Team Liquid je u neobično dugom meču pobedio Golden Guardians-e. Rezultat je bio 16:17 za Team Liquid, ali su sve do mid gejma bili u zaostatku. Međutim, posle 2 kila, nad džanglerom i suportom Golden Guardians-a, u 25. minutu, uzeli su Barona i polako krenuli da preokreću meč. Od tog trenutka uzeli su 9 tureta, došli do 10 kilova, uzeli još jednog Barona i 2 zmaja, uključujući Eldera. Kod Team Liquid-a najbolje su igrali Impact i Xmithie, koji su na Gankplanku i Trundleu imali skorove 6/2/8 i 5/1/11 respektivno.

U poslednjem meču dana, i revanšu polufinala prolećne polusezone sastali su se Clutch Gaming i 100Thieves. Iako su imali prednost od 9. minuta, 100Thieves nisu uspeli da završe partiju pre 56. minuta, kada su svi osim dva suporta, Moona i Soloa, imali 6 itema. Kod 100Thieves-a svi igrači su imali sjajnu partiju, pogotvo Cody Sun, koji je na Lucianu imao skor 6/1/9, i koji je dealovao najviše damagea u svom timu. Chae “Piglet” Gwang-jin, koji je prvi put u godinu dana zaigrao na NA LCS-u, imao je “strašan” nastup, dealovajući 61 hiljadu damagea na Ezrealu, najviše na meču.

NA LCS možete pratiti na twitch.tv/riotgames, subotom od 23:00 i nedeljom od 21:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here