Na Facebook stižu 3D fotografije, ali ne svima!

0
8
Najveća društvena mreže sveta pustila je u opticaj novu opciju koja  omogućava objavu fotografija s 3D efektima u News Feedu

Usprkos tomu što ih zovu 3D photos, fotografije čije će prikazivanje omogućiti nova Facebokova opcija neće biti zaista trodimenzionalne jer ih, primera radi, nećete moći rotirati kako biste ih videli iz svih uglova. Ali, ima će određenu dubinu zahvaljujući kojoj ćete ih moći sagledati iz više uglova nego što je to moguće s običnim fotografijama.

U Facebooku kažu kako će to biti kao da gledate ono što je na fotografiji dok stoji nepomično iza prozorskog stakla. Neće svi moći snimati fotografije s 3D efektima jer će za to trebati imati mobilni s dve kamere. Nakon što snimite fotografiju Facebook će pomoću veštačke inteligencije temeljem snimljenog materijala dodati šta je potrebno kako bi se stvorila iluzija trodimenzionalnosti.

Osim u wen pretraživaču, 3D Photos biće moguće pogledati u pretraživaču Oculus na Oculusu Go ili Firefoxu na Oculusu Rift.

Kako bi fotografija ispala dobro u Facebooku preporučuju da subjekt ili objekt ne snimate iz prevelike blizine, pazite na kontrast kao i da odaberete nešto zanimljivih boja i tekstura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here