Image default
Esport

MSI 2019 Play-In: Domaćini se plasirali na glavni turnir

Phong Vũ Buffalo su sa 3-2 pobedili Vega Squadron u meču koji je predstavljao poslednju šansu za plasman na Main Event MSI 2019. Ceo meč je trajao 2 sata i 37 minuta, a ruski tim je zamalo došao do preokreta, nakon vođstva domaćina od 2-0.

Vijetnamski šampion je ušao u meč mnogo bolje od ruskog. Prva partija je trajala 27 minuta, a Phong Vũ je od samog početka imao prednost. BigKoro i Palette su još u 3. minutu uzeli First Blood, a samo 5 minuta kasnije su ponovo “ubili” protivnički bot lejn. Palette je bio izvanredan na Nautilusu tokom cele partije, i sa razlogom je poneo titulu MVP-ja. Phong Vũ je bio toliko dominantan, da je protivniku dozvolio da uzme samo 6 killova i 2 turreta tokom cele partije.

Iako je Vega došla do više killova, druga partija nije bila ništa manje dominantna. Domaćini su čak izgubili i manje turreta nego u prethodnoj. BigKoro i Palette su još jednom dominirali nad Gadgetom i SaNTaSom, i to na herojima koji su slabiji u ranim minutama. Na drugoj strani mape, AHaHaCiK, BOSS, i Nomanz su igrali dobro, ali nedovoljno da bi napravili nekakvu razliku. Ovoga puta BigKoro je poneo titulu MVP-ja, ali i Vo “Naul” Tan Luan na Ryzeu je bio dobar izbor. On je meč završio sa skorom 6/1/7 i 20 hiljada demagea.

Posle druge partije, činilo se da će vijetnamski šampion, sa 3-0 “očistiti” Vegu. Skoro svi su bili uvereni da, posle takve dominacije, Phong Vũ sigurno prolazi dalje. Međutim, ne bi ruski timovi bili strašni da se tako lako predaju. Usledile su dve partije potpuno obrnute igre.

U treću partiju, Vega je ušla sa drugačijim izgledom. Prvi put u seriji, pickovali su SaNTaSu Tahm Kencha, a Gadgetu Ashe. Time su omogućili svom džangleru da radi šta hoće. AHaHaCiK je umeo to da iskoristi, i na Rek’Saiju je sam “poneo” svoj tim do pobede. Vega je u ovoj partiji bila dominantnija nego Phong Vũ u prethodne dve. Rezultat u killovima je bio 10:3, a domaćin nije uzeo nijedan turret!

Četvrta partija je trajala 29. minuta, a rezultat na kraju je bio 19:9 u korist Vege. Još jednom je AHaHaCiK bio neverovatan, ovoga puta na heroju koji se poslednji put pojavio pre 4 godine, na Worlds 2015 – Vi. Partiju je završio sa 3 killa i 12 asistencija. Vega je do najveće prednosti došla posle teamfighta u 20. minutu, nakon koje su uzeli Barona. Igrači ruskog tima, konačno su mogli da čuju “Silver Scrapes” kada su srušili nexus u 29. minutu, nakon pobede u teamfightu oko Barona.

Na početku odlučujuće partije, timovi su razmenjivali udarce. Do 20. minuta bilo je gotovo izjednačeno, sa ponekim trenutcima kada je jedan tim imao malu prednost nad drugim. Tek nakon triple killa Naula u teamfightu u 20. minutu, partija je “prevagnula” na jednu stranu.  Od tog trenutka, domaćini nisu puštali nogu sa gasa, i njihova prednost je samo rasla. Vega je imala šanse da se vrati u meč i napravi preokret, ali im je loše odigran teamfight u 39. minutu zapečatio sudbinu.

Pobedom u ovom meču Phong Vũ Buffalo se pridružio Invictus Gaming-u, G2 Esports-u, SK Telecom T1, Team Liquid-u i Flash Wolves na Main Event-u MSI 2019, koji počinje u petak 10. maja u 12 sati po našem vremenu.

MSI 2019 možete da pratite na twitch.tv/riotgames, youtube.com ili lolesports.com.

Izvor fotografije: Riot Games Flickr

Related posts

Good Game Liftoff za mlade preduzetnike

Radovan Laćarak

Američka Profesionalna League of Legends liga: Još jedna nedelja bez pobede za velike šampione

Marko Blagojević

Nemačka postaje prva država koja uvodi eSports vize

Radovan Laćarak

Leave a Comment