16.8 C
Novi Sad

MSI 2019 Play-In: Favoriti lako do pobeda

Svake godine postoji rasprava o jačini timova koji dolaze iz manjih regija. Svake godine se u Play-In fazama MSI i Worlds-a pojave timovi za koje mnogi misle da mogu da iznenade i izbace favorite iz najjačih liga. I svake godine se upravo suprotno desi.

Prvog dana nokaut faze Play-In-a MSI 2019, Team Liquid i Flash Wolves su se ubedljivim pobedama lako plasirali na Main Event. Team Liquid je za sat i po vremena igre, rezultatom 3-0 pobedio domaćine Phong Vũ Buffalo, dok su Flash Wolves, posle poraza u prvom meču, nanizali 3 pobede i sa 3-1 trijumfovali nad Vega Squadron.

Team Liquid (LCS) vs. Phong Vũ Buffalo (VCS) 3-0

Nekada rezultat ne govori celu priču, što je bio slučaj u ovom meču. Domaćin je u sve tri partije igrao neverovatno u early gameu, ali nijednom nije uspeo da ostvari dovoljnu prednost koja bi im donela pobedu. U ritam svoje su zahvatili i Team Liquid, za šta je američki šampion nakon meča bio kritikovan. Fanovi nisu očekivali da će iskusni igrači Team Liquid-a, dozvoliti “slabijem” protivniku da ih sve tri partije nadigra u early gameu.

U prvoj partiji videlo se da je šampion LCS-a malo “zarđao”. Sve do 23. minuta kada su uzeli killove na protivničkom midlejneru i suportu činilo se da domaćin ima potpunu kontrolu. Phong Vũ je do svoje najveće prednosti došao u teamfightu u 18. minutu, kada su “ubili” sve igrače Team Liquid-a, a BigKoro uzeo triple kill. Međutim kako je vreme prolazilo Team Liquid je sve više i više sticao kontrolu, dok konačno nisu došli do pobede u 31. minutu.

Druga partija, ujedno i najkraća tokom cele serije završila se za 25 minuta, rezultatom 13:20 u korist Team Liquid-a. I u ovoj, kao i u prethodnoj partiji, domaćini su bili ti koji su diktirali tempo. Međutim, Team Liquid je ovoga puta bio spremniji. Sjajne partije su imali Džung “Impact” On-Jang i Nikolaj “Jensen” Jensen, koji su na Gankplanku i Sylasu imali skorove 5/2/9 i 9/3/7 respektivno. Oni su u 20 minutu, u 2 na 2 “ubili” Zerosa i Ningen “Palette” Hai Tanga, čime su omogućili svom timu da uzme Barona, i samo nekoliko minuta posle toga sruši nexus.

U poslednjoj partiji, rana prednost Phong Vũ-a je trajala samo do 12. minuta, posle kog  je američki šampion u preuzeo svu kontrolu. Još jednom su Impact i Jensen imali izvanredne nastupe, a ovoga puta im se pridružio i Jiliang “Doublelift” Peng. On je na Tristani imao skor 6/1/4, i preko 5 hiljada golda više od svog suparnika na istoj poziciji! Kod domaćina, najbolji je bio Vo “Naul” Tan Luan, koji je probao da svom timu donese pobedu, ali neuspešno.

Flash Wolves (LMS) vs. Vega Squadron (LCL) 3-1

Flash Wolves su za razliku od Team Liquid-a ispustili jednu partiju na putu do Main Event-a MSI 2019. Vega Squadron je sjajnim draftom u prvoj partiji iznenadio tajvanskog šampiona i posle 42 minuta stigao do pobede.

AHaHaCiK je, činilo se, bio svugde u early gameu, dok su Vladislav “BOSS” Fomin i Nomanz preuzeli njegovu ulogu kasnije u meču. Na momente je međutim delovalo da Flash Wolves mogu da naprave preokret, ali poraz u teamfightu oko Elder Dragona u 39. minutu je Vegi otvorio vrata ka nexusu.

Druga partija je bila apsolutna dominacija Flash Wolves-a. Trebalo im je samo 24 minuta, da razultatom 17:3 u killovima dođu do pobede. Mladi džangler Li “Bugi” Song Jop je sa skorom 7/0/6 bio nezaustavljiv na Rek’Sai. Ad keri Lu “Betty” Ju-Hang je takođe imao sjajnu partiju na Ezrealu, sa 6 killova i najvećim demageom u partiji.

Iako je trajala 8 minuta duže, treća partije nije bila ništa manje jednostrana. Flash Wolves su od samog početka imali prednost, koju su lako pretvorili u pobedu. Bot lejn tajvanskog tima je deklasirao protivnički bot lejn, “ubijajući” ih 3 puta u 10 minuta. Iako je Betty imao skor 7/0/11, MVP je pripao njegovom supportu, Li “ShiauC” Ča-Hau.

U poslednjoj partiji, Vega Squadron je pružio malo veći otpor, ali to nije bilo dovoljno da zaustave inspirasane Flash Wolves-e. Vega je u draft fazi banovao Akali i Sylasa, dva heroja koja su im pravila problem, ali nisu pickovali Tahm Kencha, koji je mogao da pomogne njihovom ad keriju da ne bude konstantna žrtva agresije tajvanskog šampiona. Ilja “Gadget” Makavčik je seriju završio sa čak 20 smrti, od kojih su 12 bile u trećoj i četvrtoj partiji. Ruski tim je imao šanse da dođe do preokreta, ali je toplejner Flash Wolves-a, Su “Hanabi” Či-Siang bio prejak na Ryzeu, a njegov tim jednostavno bolji. Meč je završen pokušajem ruskog tima da opkoli 3 igrača Flash Wolves-a, što je omogućilo Hanabiju i Bugiju da bez smetnje unište nexus.

MSI 2019 možete da pratite na twitch.tv/riotgames, youtube.com ili lolesports.com.

Meč koji će odlučiti poslednjeg učesnika Main Event-a MSI 2019 će se igrati između Phong Vũ Buffalo (VCS) Vega Squadron (LCL).
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: