16.8 C
Novi Sad

MSI 2019 Play-In: Ruska dominacija

Pre tri godine, Albus Nox Luna je napravio najveći podvig u istoriji “vajldkard” regija, plasirajući se u četvrtinu finala Worlds-a 2016. Gambit Gaming je prošle godine u Play-In-u za Worlds 2018,  zamalo pobedio Cloud9, koji je kasnije stigao do polufinala. Nikako ne treba zaboraviti i Moscow5, jedan od najdominantnijih i najboljih evropskih timova ikad. Od početka profesionalne LoL scene ruski timovi su predstavljali nepoznate i nepredvidljive protivnike, a Vega Squadron je samo nastavila tu tradiciju.

Šampion ruske LoL Kontinentalne Lige je nastavio sa odličnim partijama, i pored poraza u poslednjem meču dana protiv MEGA, plasirao se u drugu rundu Play-In-a, gde će igrati protiv Flash Wolves-a. DetonatioN FocusMe je pokazao “rast” u kvalitetu igre japanskih timova završivši turnir na drugom mestu grupe B sa rezultatom 4:2.

Tabela grupe B na kraju trećeg dana izgledala je ovako:

  1. Vega Squadron*   5-1
  2. DetonatioN FocusMe   4-2
  3. MEGA   2-4
  4. INTZ e-Sports   1-5

* Obezbedili prolaz u drugu rundu Play-In-a gde će se sastati sa Flash Wolves-ima

Vega Squadron (Komonvelt nezavisnih nacija) 5-1

Pred početak Play-In faze, grupa A je nazvana “grupom smrti” jer su u njoj bila 2 tima, koji su smatrani najjačim u ovom delu MSI. Nisu fanovi i mnogi mediji zaboravili na Vegu Squadron, međutim nisu ih ni stavljali u isti rang sa Phong Vũ Buffalo i 1907 Fenerbahçe. Ruski šampion je zato tiho, apsolutno dominirao u svojoj grupi, i ispustili su 6-0, samo zbog poraza u poslednjem meču kada su već obezbedili prolaz u narednu fazu.

Vega je šta više, u 2 od 3 pobede, bila ubedljivija nego u prethodnim, srušivši nexus INTZ e-Sports-a i Detonation FocusMe za 22, odnosno 26 minuta. Takođe za razliku od prethodnih mečeva, dva igrača Vege su, sa sjajnim igrama “iskočila” iznad ostalih. Kiril “AHaHaCiK” (čita se kao “Ananasik”) Skvorcov i Lev “Nomanz” Jakšin su briljirali u pobedama protiv DetonatioN FocusMe i MEGA.

DetonatioN FocusMe (Japan) 4-2

Od kad se prvi put internacionalnoj sceni, pojavio neki japanski LoL tim, do sada nijedan nije uspeo da prođe Play-In fazu. Nijedan do sad čak nije imao ni pozitivan skor. DetonatioN FocusMe je prvi japanski tim koji je to uspeo, završivši svoje učešće na MSI 2019 kao drugi u grupi B sa 4 pobede i 2 poraza, oba od tima koji je bio ispred njih u poretku.

Japanski šampion je trećeg dana Play-In faze bio sjajan, beležeći 3 pobede i jedan poraz, od Vege Squadron. U sve tri pobede, titulu MVP-ja je poneo Juta “Yutapon” Sugiura koji je imao neverovatne nastupe na Sivir, Miss Fortune i Ezrealu. Pored Yutapona, zvezda tima Evi je takođe imao izvanredne nastupe, sa ukupnim skorom 15/6/13.

MEGA (Jugoistočna Azija) 2-4

MEGA je bio jedini tim koji je pružio neki otpor predstavniku iz Rusije. Prvi meč protiv Vege je trajao 38. minuta, i uprkos porazu MEGA je imala sjajnu early game igru, i prednost do 16. minuta. MEGA se revanširala ruskom šampionu u poslednjem meču dana, i sa pobedom završila svoje učešće na turniru.

Nažalost prvi nastup tima iz Lige Jugoistočne Azije ostaće upamćen po porazima u kojima MEGA apsolutno ništa nije probala da uradi da bi došla do pobede. Oni su takođe bili jedini tim koji je izgubio od INTZ e-Sports-a u svojoj grupi, što je poražavajuće jer je brazilski tim očigledno bio najlošiji tim u Play-In fazi.

INTZ e-Sports (Brazil) 1-5

INTZ e-Sports napušta turnir sa titulom najlošijeg tima, što pokazuje i njihov skor, 1 pobeda i 5 poraza, u grupi B koju su mnogi smatrali lakšom od grupe A. Ni u pobedi protiv MEGA nisu briljirali, već su do pobede stigli više zbog grešaka igrača tajlandskog tima nego njihovom dobrom igrom. Ipak, midlejner brazilaca, Bruno “Envy” Farias je imao neverovatan nastup na Ireliji, sa skorom 8/3/3 i 19 hiljada i 400 demagea!

Pored ovog nastupa Envyja, bilo je i još nekih svetlih tačaka za brazilski tim. U oba poraza od DetonatioN FocusMe, early game im je bio veoma dobar, i u oba meča uspeli da dođu do prednosti. Nažalost, kada je trebalo da “poguraju” tu prednost do pobede, poklekli su. Ad keri Giljerme “Mills” Konti, koji je zamenio iskusnog Matijasa “WHITELOTUS” Mussoa, je imao mizeran nastup na turniru, beležeći samo 4 killa i čak 19 smrti!

MSI 2019 možete da pratite na twitch.tv/riotgames, youtube.com ili lolesports.com.

Izvor fotografije: Riot Games Flickr

Parovi druge runde Play-In faze su: Team Liquid (LCS) vs. Phong Vũ Buffalo (VCS) Flash Wolves (LMS) vs. Vega Squadron (CIS)
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: