MSI 2019 Play-In: Vijetnamski bivoli i ruske ajkule

0
78
MSI 2019 Play-In Dan 2 - MSI 2019 Play-In Day 2

Zbog dana žalosti u Vijetnamu, drugog dana Play-In faze igrani su zaostali mečevi grupe A i 4 meča grupe B. Takođe, videli smo neizvesnu završnicu u “grupi smrti” i veoma lepu timsku igru ruskog predstavnika, Vega Squadron, trenutno lidera grupe B.

Grupa A

Na početku drugog dana, svi timovi grupe A su imali šanse da prođu u narednu fazu. Neki su sve konce držali u svojim rukama, dok su šanse drugih zavisile od neke više sile. Još od izvlačenja, 23. aprila, znalo se da su domaćini, Phong Vũ Buffalo i 1907 Fenerbahçe veliki favoriti u grupi A, i da će se verovatno između ova dva tima voditi borba za mesto u drugoj rundi Play-In faze.

Oba tima su na početku dana zabeležili pobede, Phong Vũ protiv Isurus Gaming-a, a 1907 Fenerbahçe protiv Bombers-a, čime su izbacili ta dva tima sa turnira. Usledio je revanš između njih, koji je 1907 Fenerbahçe dobio, sa rezultatom 27:12 u 36 minuta igre, i time izborio taj-brejk sa domaćinima. Treba napomenuti da je u revanš meču, titulu MVP-ja poneo Emin “Only35” Ajdin, 19-godišnji ruki, kome je ovo bio prvi internacionalni meč u karijeri!

U taj-brejku bili smo očevidci neslavnog prikaza ad kerija 1907 Fenerbahçe-a, Hades-a, koji je meč završio sa skorom 2/5/8 i samo 7 hiljada demagea. Na suprotnoj strani, toplejner Phong Vũ-a, Zeros, je “pokušao” da izgubi ovaj meč, ali njegov džangler, Meliodas, i ad keri, Đang “BigKoro” Nok Tai mu to nisu dozvolili. Sjajnu partiju odigrao je i suport domaćina, Njujen “Palette” Hai Tćun, koji je na Morgani imao skor 0/4/23.

Tebela grupe A na kraju dana izgleda ovako:

  1. Phong Vũ Buffalo*   4-2
  2. 1907 Fenerbahçe   4-2
  3. Bombers   2-4
  4. Isurus Gaming   2-4

* Pobedili u taj-brejku 1907 Fenerbahçe za prolaz u drugu rundu

Grupa B

Tabela grupe B na kraju drugog dana Play-In-a, izgleda ovako:

  1. Vega Squadron   2-0
  2. DetonatioN FocusMe   1-1
  3. MEGA   1-1
  4. INTZ e-Sports   0-2

Vega Squadron (Komonvelt nezavisnih nacija) 2-0

Ruski predstavnik je u dosadašnjem delu turnira možda pokazao i najbolju timsku igru od svih ostalih timova. Nisu skup individualno najtalentovanijih igrača, ali kada je trebalo, svi su bili kao jedan. Zbog toga je teško izdvojiti samo jednog od njih da je bio bolji od ostalih. U prvom meču protiv INTZ e-Sports-a su imali nekoliko momenata kada su bili previše samouvereni, ali brazilski šampion to nije uspeo da iskoristi u svoju korist. Ipak, već u narednom meču su ispravili većinu grešaka, i izuzetno kvalitetnom igrom, lako pobedili Detonation FocusMe.

Ruski timovi su poznati po svojim interesantnim izborima heroja, pa je tako i Vega Squadron pokazao prvog Pyka, Heimerdingera i Karthus ad kerija na turniru.

DetonatioN FocusMe (Japan) 1-1

Da nije bilo poraza od Vega Squadron-a, japanski šampion bi izgledao kao najbolji tim u grupi B. Oni su u prvom meču protiv MEGA, sa takozvanom “besmrtnom” kompozicijom heroja lako došli do pobede. Imali su prednost od 3. minuta igre koja je do kraja samo rasla. Pokazali su visok nivo razumevanja za igru te kompozicije, pošto su u svakom fightu savršeno nizali svoje ultije. I u porazu od Vega Squadron-a pokazali su u nekoliko navrata zube, međutim to nije bio dovoljan otpor ruskom timu.

Zvezda tima Šunsuke “Evi” Murase je u oba meča pokazao kvalitet, i na kraju dana je imao ukupan skor od 6/1/4 i 34 hiljade demagea na herojima.

MEGA (Jugoistočna Azija) 1-1

Pred početak prolećne polusezone, Garena Premijer Liga se podelila na dve lige, Vijetnamsku (VCS) i Ligu jugoistočne Azije (LST). I pre podele, timovi iz Vijetnama dominirali su nad timovima iz jugoistočne Azije. Zbog toga se globalno smatra da su timovi koji dolaze iz Lige jugoistočne Azije inferiorniji prema vijetnamskim. Treba dodati da je MEGA odigrala svega 13 mečeva pre Play-In faze, što je definitivno uticalo na njihovu spremnost da se nose sa protivnicima u grupi.

Do pobede protiv INTZ e-Sports-a su došli posle preokreta u 24. minutu, što za mnoge fanove i nije uspeh, jer smatraju da je brazilski šampion najlošiji tim u Play-In fazi. U drugom meču MEGA nije ništa uradila da spreči DetonatioN FocusMe da dođe do pobede, a njihov highlight partije je bio triple kill Atit “Rockky” Paomuanga na Viktoru, nekoliko sekundi pre nego što im je srušen nexus.

INTZ e-Sports (Brazil) 0-2

Prošlo je 3 godine od kada je INTZ e-Sports nastupao na internacionalnom takmičenju. Prošlo je 3 godine, od kada su Gabriel “Revolta” Krešći i saigrači iznenadili kineskog šampiona EDG, pobedivši ih u prvom meču grupe C na Worlds-u 2016. godine. Od tada INTZ nije uspeo da ostvari više od 4. mesta u brazilskom prvenstvu, sve do 7. aprila, kada su se plasirali u finale plejofa, u kom su pobedili Flamengo eSports.

Brazilski šampion je samo u momentima inspiracije pokazao igru koja bi mogla da im donese pobedu, međutim bili su potpuno nadigrani od strane Vega Squadron-a, i MEGA. Iako su oba meča trajala preko 35 minuta, INTZ e-Sports je uspeo da uzme svega 6 turreta i 2 zmaja ukupno. U meču protiv MEGA su čak imali prednost, međutim kiks zvezde tima Diogo “Shini” Roga, u 24. minutu je omogućio protivniku da pobedi teamfight, a zatim uzme barona, preokrene meč i desetak minuta kasnije dođe do pobede.

MSI 2019 možete da pratite na twitch.tv/riotgames, youtube.com ili lolesports.com.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here