Image default
Esport

MSI 2019 Dan 2: Invictus Gaming oborio svetski rekord!

Pre 4 godine, na Worlds 2015, Edward Gaming je protiv Bangkok Titans-a postavio rekord za najbržu partiju na internacionalnim turnirima koje održava Riot Games, kada je u 20 minutu i 21 sekundi srušio protivnički nexus. Invictus Gaming je taj rekord oborio za čak 4 minuta, pobedivši SK Telecom T1 za samo 16 minuta!

Očekivalo se da će meč između trenutnog svetskog šampiona i najtrofejnijeg tima u istoriji LoL-a biti “jak” i dramatičan. Međutim, desilo se upravo suprotno. SKT je pokazao novi izgled, kao prvi korejski tim koji je pickovao Sonu i Tarica, ali Invictus Gaming je bio spreman i kaznio ih za to. Odmah su za svoj bot lejn uzeli Dravena i Nautilusa, koji su zajedno sa Ningom na Camille, već u 7 minutu uzeli turret. JackeyLove je na Dravenu već u 7 minutu imao ceo Bloodthirster, i više golda nego bot lejn SKT-ja zajedno. U poslednjem teamfightu, on je sa 3 udarca “ubio” Park “Teddy” Đin Songa na Soni. Ning i JackeyLove su imali 12 od 13 killova Invictus Gaming-a u ovom meču. JackeyLove partiju završio skorom 8/0/1, a Ning sa 4/1/8.

Evropski fanovi su nakon pobede G2 Esports-a nad Team Liquid-om, još jednom dobili pravo da se šale na račun američkih fanova. Meč je trajao 30 minuta, a rezultat u killovima na kraju je bio 17:8 u korist G2 Esports-a. Ovaj meč bio je, kako bi Amerikanci rekli, “one man show”. Caps je na Sylasu bio apsolutno izvanredan, prvo deklasirajući svog protivnika na mid lejnu, Jensena, a zatim nadigravši u nekoliko navrata Impacta i ostale igrače Team Liquid-a. Meč je završio skorom 5/0/6 i 23 hiljade demagea! Impact je bio jedina nada Team Liquid-a, međutim, nije uspeo da “ponese” svoj tim do pobede.

Flash Wolves su preokretom uspeli da dođu do prve pobede na Main Event-u MSI 2019. Oni su sve do 34. minuta bili u zaostatku protiv domaćina Phong V Buffalo. Domaćini su sjajno otvorili meč. Uzeli su First Blood, Rift Herald-a i prvi turret na top lejnu za samo 3 minuta. Do 22. minuta, vodili su 7:2 u killovima, 3:1 u turretima, i imali su 3 infernal zmaja. Od tog trenutka, iako su imali prednost još desetak minuta, ritam igre su diktirali Flash Wolves-i. Tajvanski šampion je dobio svaki naredni teamfight, što im je omogućilo da uzmu 2 Barona, polako se vrate u meč, i na kraju pobede. Midlejner Rather, je kao i Caps imao sjajan nastup na Sylasu, sa skorom 9/1/10 i drugim najvećim demageom na meču.

Invictus Gaming je u trećem meču dana, naneo drugi poraz Team Liquid-u na turniru. Trenutni svetski šampion je već u 3. minutu uzeo First Blood kada su Ning, JackeyLove i Baolan “ubili” Xmithija u njegovoj džungli. Njih trojica su pet minuta kasnije ponovo “ubili” Xmithija, Doublelifta i CoreJJa na bot lejnu. TheShy i Rookie su na mid i top lejnu, takođe stekli prednost nad Impactom i Jensenom. Igra je malo usporila u mid gameu, jer je Team Liquid uspeo da stane na noge. Delovalo je da bi čak možda mogli da se vrate u meč na leđima Doublelifta, ali kada su izgubili teamfight u 30. minutu sve je bilo gotovo. MVP meča bio je Rookie, koji je na Akali imao skor 7/3/8.

SKT je u svom prvom meču dana, pobedio domaćina, Phong Vũ Buffalo, rezultatom 13:6 u 28 minuta igre. Titulu MVP-ja poneo je džangler SKT-ja, Clid, koji je sa 7 killova izdominirao na Rek’Sai. Najlepši moment meča dogodio se u 19. minutu, kada je u borbi na mid lejnu, Clid ostao u situaciji 1 na 3, ali umesto da proba da pobegne, ostao je da se bori, uzeo Triple kill i uspeo da preživi. Meč je zavšen komičnom situacijom, kada je Khan, umesto da udara nexus uleteo sa Hecarimom u fontanu da “ubije” midlejnera Phong Vũ-a Naula.

G2 Esports je došao do svoje treće pobede na turniru protiv Flash Wolves-a. Međutim, meč nije bio toliko dominatnan koliko možda izgleda. Flash Wolves su uprkos zaostatku u early i mid gameu pružali dobar otpor evropljanima. Pobeda u teamfightu u 21. minutu, nažalost se završila na najgori mogući način po tajvanskog šampiona, jer su Wunder i Caps, u 2 na 4, ukrali Barona i “ubili” svu četvoricu. U 29. minutu, G2 se malo duže zadržao u bazi Flash Wolves-a, i izgubili su 2 igrača, ali to ih nije zaustavilo da dva minuta kasnije pobede teamfight i sruše nexus. U intervjuu nakon meča Mikyx je uverio fanove da trenutno nema bolove u zglobu i da se oseća bolje nego pre nekoliko meseci.

Tabela nakon drugog dana izgleda ovako:
Tabela nakon drugog dana Main Event-a MSI 2019
Izvor Riot Games

MSI 2019 možete da pratite na twitch.tv/riotgames, youtube.com ili lolesports.com.

Izvor fotografije: Riot Games Flickr

Related posts

MSI 2019 Play-In: Favoriti lako do pobeda

Marko Blagojević

Evropska Profesionalna League of Legends liga: Prvi Zed ovog leta u Evropi

Marko Blagojević

Good Game: Društvena odgovornost pre svega!

Radovan Laćarak

Leave a Comment