MSI 2019 Dan 1: Kina i Amerika na čelu kolone

0
96
MSI 2019 Dan 1 - MSI 2019 Main Event Day 1

Na kraju prvog dana Main Event-a MSI 2019, američki Team Liquid i kineski Invictus Gaming se nalaze na deonici prvog mesta, sa rezultatom 2-0. Team Liquid je pobedio domaćine Phong Vũ Buffalo i Flash Wolves, dok je Invictus Gaming bio bolji od evropskog šampiona G2 Esports i Phong Vũ Buffalo. Treće mesto dele G2 Esports i SK Telecom T1, sa rezultatom 1-1.

Tabela nakon prvog dana izgleda ovako:
Tabela nakon prvog dana Main Event-a MSI 2019
Izvor Riot Games

Prvi dan Main Event-a MSI 2019, otvorio je dugo isčekivani derbi između G2 Esports i SK Telecom T1. Evropski šampion je imao neverovatno proleće, apsolutno dominirajući evropskim prevenstvom, dok je SKT kako je polusezona prolazila postajao sve bolji i bolji. Međutim, meč nije bio ni blizu onome što su mnogi fanovi očekivali. G2 je pregazio SKT u 26 minuta igre.

Luka “PerkZ” Perković i Mihael “Mikyx” Mele su u 7. minutu uzeli First Blood, dok je u isto vreme Martin “Wunder” Hansen već imao veliku prednost na top lejnu. Prednost G2 je samo rasla od tog trenutka. SKT se u 20. minutu “upecao” na mamac evropskog tima, i u teamfightu koji je usledio izgubio svog džanglera i ad kerija, što je značilo i Barona. G2 je trebalo svega 3 minuta da nakon toga završe meč, i dođu prve pobede na turniru.

U drugom meču sastala su se dva iz Play-In faze, Team Liquid i Flash Wolves. Team Liquid-u je trebalo samo 2 minuta više nego G2, da rezultatom 11:1 pobedi Flash Wolves-e. Da nije bilo tog jednog killa koji je uzeo Hanabi, Team Liquid bi ostvario takozvani “Perfect Game”, jer nisu izgubili nijedan turret, zmaja ili Barona. Šampion LCS-a je pokazao da mogu da budu i agresivan tim, i da ne moraju da se stalno oslanjaju na svog ad kerija, Doublelifta.

Ukoliko ste fan Phong Vũ Buffalo, i imali ste priliku da budete u areni, ovo je meč koji ste želeli da gledate. Meč protiv svetskog šampiona Invictus Gaming-a, meč sa 50 killova, meč u kojem su malo drugačije odluke mogle da donesu najveće iznenađenje turnira. Domaćini su pred titane stali sa željom da se nadmeću, a Invictus Gaming je prihvatio njihov izazov.

Od samog početka su razmenjivali udarce. U 12. minutu je bilo već 17 killova, 10 za domaćine, 7 za svetske šampione. 10 minuta kasnije Invictus Gaming je u 5 na 3 imao šansu da uzme Barona, ali im ga je Bui Vang “XuHao” Son Vong ukrao i spasio svoj tim iminentnog poraza. Odlučujući trenutak meča desio se nekoliko minuta kasnije, opet oko Barona, kada je toplejner domaćina, Zeros bio na bot lejnu i pokušavao da sruši nexus, dok su njegovi saigrači pokušavali da zaustave igrače Invictusa da se vrate u bazu. Nažalost nijedno nisu uspeli, a svetski šampion je nakon toga veoma brzo završio meč.

SKT je u svom drugom meču lako došao do pobede protiv nekada poznatog “kriptonajta Koreje” Flash Wolves-a. Meč je trajao 27 minuta, a Flash Wolves-i su samo uspeli da dođu do killa više nego u meču protiv Team Liquid-a. SKT je za razliku od meča protiv G2 malo promenio draft i način igre. Ovoga puta uzeli su Ryzea svom toplejneru Kim “Khan” Dong-hau, Kalistu ad keriju i Ireliu zvezdi svog tima, Li “Faker” Sang Joku. MVP meča bio je njihov džangler, Kim “Clid” Tae Min, koji je ceo early game štitio i pomagao Khanu. On je na Lee Sinu meč završio sa 2/0/8, dok je Khan bio 3/0/2, sa najviše demagea od svih.

Pretposlednji meč dana ujedno je bio i “najviše očekivani” sudar na MSI jer se na njega, zbog tehničkih problema čekalo oko sat vremena. Sastali su se G2 Esports i Invictus Gaming, revanš prošlogodišnjeg polufinala na Worlds-u. Tada je Invictus Gaming, budući svetski šampion, sa dominantnih 3-0 pobedio evropski tim. Ni sada nije bilo ništa drugačije. Osim na samom početku meča, kada je Marcin “Jankos” Jankovski zajedno sa Wunderom na toplejnu nadigrao Kang “TheShy” Song-Loka i Gao “Ning” Džen-Ninga, igrači trenutnog svetskog šampiona su bili bolji. Ju “JackeyLove” Wen Bo i Vang “Baolan” Liu Ji su deklasirali PerkZa i Mikyxa na bot lejnu, a Song “Rookie” Iu Đin je isto uradio Rasmus “Caps” Vinteru.  Titulu MVP-ja odneo je zbog sjajnog nastupa na Akali, toplejner Invictusa, TheShy.

Na kraju prvog dana sastali su se Team Liquid i Phong Vũ Buffalo. Američki tim je do svoje druge pobede stigao nakon 29 minuta, sa rezultatom 14:4. Team Liquid je na bot lejnu igrao ozloglašenu kombinaciju Sona/Taric, ali glavna figura ove pobede bio je Jensen na Akali. On je sjajnom partijom, sa skorom 6/1/5 i 17 hiljada demagea, ovu pobedu “poklonio” svom džangleru Džejk “Xmithie” Pučeru za rođendan. Xmithie je trenutno najstariji aktivni profesionalni igrač sa 28 godina.

MSI 2019 možete da pratite na twitch.tv/riotgames, youtube.com ili lolesports.com.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime