Mreža koja je promenila svet

Saznajte šta bi se desilo da se ceo svet razvijao brzinom kojom je internet “osvojio” planetu i učinio da današnje savremeno društvo ne može da funkcioniše bez njega.

Izrada web sajta

Kada je 1969. godine nastao internet za potrebe američke vojske, nije mogao ni da pretpostavi da će već za 50 godina on u potpunosti “osvojiti” planetu. Danas, savremeno društvo svoje funkcionisanje ne može ni da zamisli bez interneta. On spaja ljude na razdaljinama od nekoliko hiljada kilometara.

Sve što želite saznaćete za samo nekoliko sekundi na pretraživaču, moći ćete da otputujete na mesta na kojima nikada niste bili, naučite nešto novo podelite vaša iskustva sa ostalima, bez obzira gde se oni nalaze.

Sa pojavom pametnih telefona, sve to vam je dostupno u svakom trenutku. Bez obzira gde se nalazite, vaš vodič i mala “enciklopedija” – internet je uvek sa vama.

Prednosti interneta
Jednostavno povezivanje i korišćenje – samo jednim klikom možete biti gde god poželite. Iako povezivanje na željeni link zapravo predstavlja niz “matematičkih i tehničkih radnji” koje su nevidljive, imate mogućnost da za samo nekoliko trenutaka saznate sve što vas interesuje.

Dostupnost informacija
Granice više ne postoje. Dovoljno je samo da ukucate željeni pojam i saznaćete sve o njemu, što je ikada bilo na internetu.

Mobilne mreže
Gotovo uporedo sa razvojem interneta, razvijale su se i mobilne mreže. Prva mobilna mreža, sa oznakom 1G, nastala je u Japanu još davne 1979. godine. Nakon toga, ubrzo je stigla i 2G mreža, danas u najvećoj meri zastupljene su 3G i 4G mreže, a u najavi je i 5G. Jedno je sigurno što je veći broj ispred slova “G” to je internet brži.

Pročitaj i:  Firefox 61 donosi nova poboljšanja

1.319.872.109 ljudi dnevno je na internetu

Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI