Mozilla predstavila Firefox Reality browser

0
48

Pre desetak godina internetom smo surfovali većinom na računarima, danas i dalje surfamo na računarima, ali velikom broju ljudi primarni su uređaji za pregledavanje sadržaja na internetu pametni telefoni i tableti. S obzirom na brz razvoj tehnologije, pitanje je na kojim ćemo uređajima i kako surfati mrežom za desetak godina.

Većina tehnoloških kompanija ulaže velike resurse u virtualnu i proširenu stvarnost, a u Mozilli takođe veruju kako će ove tehnologije dominirati u budućnosti i da će upravo uređaji bazirani na virtualnoj i proširenoj stvarnosti biti dominantni uređaji s kojih ćemo pristupati internetu.

Ova kompanija zato već danas priprema prvi internet preglednik koji razvija od nule i koji će se moći koristiti na raznim platformama, a prvenstveno će biti namenjen uređajima za virtualnu i proširenu stvarnost – Firefox Reality.

Na Mozillinu blogu, najavljujući novi browser, napomenuli su kako je njihova misija osigurati da internet bude otvoren i pristupačan resurs koji će na prvo mesto staviti ljude. Zbog toga već sada misle i na budućnost te ulažu vreme i resurse u nove i nadolazeće tehnologije.

Kako se tehnologija i sam web budu razvijali, Mozilla već sada želi biti spremna na sve izazove koji će doći s tim razvojem i s novitetima, tako da korisnicima odmah ponude jednostavno iskustvo surfovanja internetom i u virtualnoj stvarnosti.

Neke konkretnije detalje o Firefox Realityju Mozilla ipak nije objavila – poznato je kako će ovo biti open-source višeplatformski browser i da će biti jako brz, a u kompaniji će posebnu pažnju posvetiti privatnosti, iako još ne znaju kako će izgledati privatnost na tim novim medijima.

Bitno je napomenuti kako je ovo internet preglednik koji će biti izgrađen za budućnost. Virtualna i proširena stvarnost, napominju u Mozilli, i dalje su divlji zapad u kojem je puno nepoznanica. Sve je novo i sve se stalno menja, pa će u Mozilli posvetiti puno vremena pronalasku odgovora na brojna pitanja vezana za virtualnu stvarnost i način korišćenja interneta u takvoj stvarnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here