27.9 C
Novi Sad

Motorola predstavila smartphone Moto Z4

Kompanija Motorola je zvanično predstavila smartphone Moto Z4, koji je naslednik prošlogodišnjeg modela Mozo Z3.

Odmah na početku treba reći da je Motorola u suštini pripremila poboljšanju verziju modela iz prošle godine, kao i da je zadržala strategiju modularnih Moto Mod dodataka.

Dizajn modela Moto Z3 i Moto Z4 je gotovo identičan, napred i nazad je staklo, a tu su i POGO konektori nazad namenjeni Mods dodacima. Motorola je smanjila ivice, ali se na OLED ekranu formata 19:9 nalazi zub u obliku kali u koji je smeštena prednja kamera.

Za razliku od modela Moto Z3 koji je imao bateriju od 3.000 mAh, novi Moto Z4 koristi veću bateriju od 3.600 mAh zbog čega je smartphone malo deblji. Baterija bi trebala trajati dva dana s jednim punjenjem, ali je u to pomalo teško poverovati. Uređaj poseduje 3,5 mm otvor za slušalice, što je pozitivna stvar, kao i senzor za otisak prsta integrisan u ekran.

Što se specifikacija tiče, Moto Z4 je dobio Snapdragon 675 procesor, 4 GB RAM-a, 128 GB interne memorije proširive pomoću microSD kartice, jednu zadnju kameru od 48 megapiksela koja pravi fotografije od 12 megapiskela kombinujući četiri piksela u jedan veći piksel. Tu je i Night Mode koji osvetli tamnije fotografije. Umesto prednje kamere od 8 megapiksela na modelu Moto Z3, novi Moto Z4 ima selfie kameru od 25 megapiksela.

Što se tiče Moto Mods dodataka, za sada nema novih, nego će Moto Z4 biti kompatibilan s postojećim. Smartphone će koristiti Androdi 9 Pie, a košta će 500 dolara kada počne prodaja 6. juna.

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: