Dok avion poleće ili leti među oblacima, njegovi putnici moći će uživati i zabavljati se virtualnim prostranstvima, gledati VR filmove ili dokumentarce.

Mnogima osećaj poletanja i sletanja aviona nije baš ugodan, a zbog straha od letenja neke osobe radije će provesti desetke sati vozeći se automobilima ili vozovima samo da ne moraju sesti u avion.

U British Airwaysu pokušaće pomoći putnicima koji imaju strah od letenja korišćenjem moderne tehnologije i virtualne stvarnosti.

Do kraja godine putnicima (ali samo prve klase) na letovima između Londona i New Yorka omogući će korišćenje naočara za virtualnu stvarnost kompanije SkyLights kao i različit izbor sadržaja, uključujući i ”vođene meditacije i terapije zvukom” koje bi trebale pomoći osobama koje strahuju od letenja.

Takođe, putem VR naočara biće dostupni filmovi, dokumentarci kao i sadržaj vezan uz putovanja u 2D i 3D formatima, a iz BA kažu kako će iskustvo virtualne stvarnosti biti potpuno čak i ako putnici leže na svojim sedištima.

Jednom kada “urone” u virtualnu stvarnost, putnici možda neće ni biti svesni da su u avionima kilometrima iznad površine zemlje te će im vreme brže i zabavnije proći.

Program korišćenja naočara za VR traje do kraja godine i biće zanimljivo videti komentare korisnika jer, ako se pilot-program British Airwaysa pokaže uspešnim, možda će ga ponovno pokrenuti u budućnosti. Nekoliko kompanija poput Air Francea i Lufthanse prošlih su godina takođe pokrenuli slične programe s korišćenjem naočara za virtualnu stvarnost u kabinama svojih aviona, a zavisno o razvoju tehnologije i cenama, možda će VR tokom sledeće decenije postati redovan deo ponude avio kompanija za sve putnike, a ne samo one u prvoj klasi i na odabranim letovima.

Iz British Airwaysa najavili su velika ulaganja u svoju avio flotu tokom sljedećih pet godina te će u nove avione, kao i obnovu interijera postojećih aviona u koje će ugraditi i WiFi, uložiti oko 6,5 milijardi funti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime