Microsoft planira da isključi Cortanin govor u početnoj fazi instalacije operativnog sistema Windows 10. Softverski gigant je prvobitno predstavio tu opciju još 2017. godine, kako bi omogućio novim korisnicima PC-a postavljanje Windowsa 10 samo svojim glasom.


Iako je to možda bilo korisno za kućne korisnike Windowsa 10, bilo je smetnja za kompanije u kojima su IT administratori progonjeni glasom Cortane.

Video iznad pokazuje šta se dešava ako postavljate više mašina, a Cortana opisuje iskustvo podešavanja. Microsoft sada onemogućava Cortaninu nadogradnju na Windows 10 Pro, Enterprise i Education. I dalje će ostati na Home verziji operativnog sistema Windows 10, što je verovatno trebalo da bude podrazumevani način na koji se to i dogodilo.

Ova Cortanina promena će biti predstavljena sa sledećim ažuriranjem, trenutno kodnim imenom 19H1. Očekuje se da će stići u aprilu, a uključiće i novu svetlu temu, bezbednu funkciju sandbok aplikacije, ažurirane emotikone, kao i više podešavanja za elemente Fluent Design.

Radovan Laćarak

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime