Microsoft će osvežiti izgled Windowsa 10

Izbornik Start biće moderniji i manje konfuzan u odnosu na trenutni prikaz, a najavljene su i promene koje će omogućiti prikaz tabova u Edgeu prilikom korišćenja prečica na tastaturi Alt-Tab.

Još pre nekoliko meseci iz Microsofta su najavili kako rade na nekim promenama unutar Windowsa 10, a juče su na službenom blogu i prikazali kako će izgledati ti noviteti i što možemo očekivati u budućnosti. Najveća vizualna promena odnosi se na izbornik Start, koji će biti moderniji, uz minimalistički pristup u kojem su izbačene pozadinske boje na pločicama na kojima su prikazane ikone aplikacija. Na priloženim fotografijama možete videti da promene nisu radikalne, ali u usporedbi s novim dizajnom, stari tj. još uvek aktualni prikaz deluje pomalo haotično.

Takođe, nadolazeća verzija Windowsa 10 donet će neke promene u načinu rada prečice Alt-Tab. Ako trenutno pritisnete te dve tipke, prikazat će vam se aktivne aplikacije, ali u Microsoft Edgeu prikazat će se samo aktivni tab otvorenog prozora, ne i ostale kartice. To će se promeniti te će se pritiskom na Alt i Tab, pored aktivnih aplikacija, u Edgeu prikazati i svi tabovi, ne samo onaj koji se trenutno prikazuje u Edgeu. Za one koji ne žele da im se prikazuju sve otvorene kartice, već samo aktivan prozor Edgea, moguće je vratiti te postavke na staro.

Obe opcije prvo će biti dostupne za testiranje u sklopu programa Windows Insider te očekujemo da bi ih Microsoft u službene verzije mogao uključiti u nadogradnji Windowsa krajem godine.

Ostali manji noviteti uključuju i neke promene u programskoj traci koja će biti više personalizovana – npr. korisnicima Xbox Livea automatski će se na traci pojaviti aplikacija za Xbox, a korisnicima Androida aplikacija Your Phone, a najavljena su i neka manja poboljšanja u postavkama i obaveštenjima Windowsa.

Izvor: Windows Blog

0
- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Fortnite izbačen iz Apple App Storea i Google Play Storea

Nakon što je Apple Epicovu igru nakon najnovije nadogradnje izbacio iz Apple Storea, Google je napravio istu stvar.

WiFi Mesh uređaj – za jak WiFi signal u svakom uglu velikog doma

Ukoliko imate veliku kuću ili stan, obezbedite podjednako dobar WiFi signal u svakom uglu vašeg doma, uz WiFi Mesh uređaj.

Regionalno istraživanje: Više od polovine potrošača u Srbiji smatra da je biometrijsko plaćanje brže i jednostavnije od upotrebe lozinki

Gotovo 50 odsto potrošača u Srbiji smatra biometrijsku identifikaciju bržim i jednostavnijim rešenjem od upotrebe lozinki prilikom potvrđivanja mobilnih plaćanja, pokazuje regionalno istraživanje kompanije...

Letnji intenzivni kursevi u školi digitalnih tehnologija za decu KIBERone.

Školska godina samo što nije počela a vi niste otputovali nigde? Deca se dosađuju i željna su druženja i novih znanja. Ovog avgusta, iskoristite vreme...

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...