MasterCard želi anonimnost pomoću Blockchain tehnologije

Američka uprava za državnu sigurnost je najavila planove kako bi razvili tehnologiju za ukidanje anonimnosti kripto transakcija, dok se MasterCard zalaže za potpuno obrnuto odnosno za anonimne elektronske transakcije. 

Prema aplikaciji za novi patent, platna infrastruktura hoće da anonimizuje “električne transakcije pomoću blockchain” tehnologije. 
Ideja koju je Master card zamislio veoma podseća na mixer ili tumbler sistem koji se često koristi za pranje novca od strane cyber kriminalaca. 

Efikasno, radi na principu primarne adrese za transakciju, ova adresa skladisti podatke transakcije, uključujući količinu poslatih sredstava i adresu primaoca. 

U međuvremenu nova transakcija i digitalni “potpis” je kreiran, sa novim privatnim ključem. Ova nova transakcija je odgovorna da osigura da sredstva stignu na željenu adresu.

Kao rezultat, kada primite sredstvo, adresa pošiljaoca biće povezana sa MasterCard sistemom, ne sa identitetom primaoca. Na taj način osigurava se anonimnost primaoca. 
Takođe tu je i mogućnost da vašu sumu novca podelite u vise zasebnih transakcija tako da tačna količina poslatog novca se ne može znati. 

Treba da se napomene da MasterCard nije direktno rekao da će ove transakcije biti izričito za kripto valute i njihove transakcije. 
Patent koristi reč transakcije kao veoma širok pojam. 
Postoji mogućnost da će sistem koristi u tradicionalnom načinu prenosa novca ali anonimno. Iako, ne vidimo da ce se mnogo država sloziti sa ovom idejom. 

Moramo držati na umu da patent ne procveta svaki put, ovo moze da znaci samo da MasterCard “rezerviše” anonimne transakcije kako ih nebi niko drugi koristio pre njih. 

Vujadin Ranisavljević 

Dopao Vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima:

Vujadin Ranisavljevićhttps://itmagazin.info/
Rođen 10. decembra 1997. godine, prati ga ljubav prema tehnologiji i sve sto tehnologiju prati. U Crypto svetu već nekoliko godina.

ODGOVORI

Molim napišite svoj komentar!
Molim napišite svoje ime ovde

Poslednje dodano

Proglašeni pobednici 9. mts app konkursa

Na svečanosti povodom završetka 9. mts app konkursa, kompanija Telekom Srbija dodelila je nagrade, vredne mobilne telefone, timovima učenika...

Unapredite odnose sa kupcima – I deo

Graditi i održavati dobre odnose sa kupcima važno je otkad postoje marketing i prodaja, a u današnje digitalno doba...

Apple odustao od potpune enkripcije bezbednosnih kopija

Apple je odustao od planova da vlasnicima iPhone-a omogući čuvanje šifrirane sigurnosne kopije podataka na aplikaciju iCloud, nakon što...

Šta je to refurbished laptop?

Laptopovi i kompjuteri spadaju među najčešće kupovane polovne tehničke uređaje. Razlog za tako nešto je pre svega cena. Novi...

Huawei: Napravićemo jeftinija autonomna vozila!

'Naš primarni cilj jeste razvoj tehnologije koja nam omogućava vožnju bez vozača. Tesla trenutno stvara vrednost za sve. Ako...

CISCO: Zapadni Balkan najgori u Evropi po digitalnoj spremnosti

Države Zapadnog Balkana najgore su u Evropi kada je u pitanju nivo digitalne spremnosti, a u svetu se nalaze...
Novi Sad
few clouds
6.5 ° C
7 °
6 °
87 %
1.5kmh
24 %
sri
10 °
čet
8 °
pet
13 °
sub
15 °
ned
11 °

Možda da pročitaš iSaznaj
Dostupno baš za tebe