MasterCard želi anonimnost pomoću Blockchain tehnologije

Američka uprava za državnu sigurnost je najavila planove kako bi razvili tehnologiju za ukidanje anonimnosti kripto transakcija, dok se MasterCard zalaže za potpuno obrnuto odnosno za anonimne elektronske transakcije. 

Prema aplikaciji za novi patent, platna infrastruktura hoće da anonimizuje “električne transakcije pomoću blockchain” tehnologije. 
Ideja koju je Master card zamislio veoma podseća na mixer ili tumbler sistem koji se često koristi za pranje novca od strane cyber kriminalaca. 

Efikasno, radi na principu primarne adrese za transakciju, ova adresa skladisti podatke transakcije, uključujući količinu poslatih sredstava i adresu primaoca. 

U međuvremenu nova transakcija i digitalni “potpis” je kreiran, sa novim privatnim ključem. Ova nova transakcija je odgovorna da osigura da sredstva stignu na željenu adresu.

Kao rezultat, kada primite sredstvo, adresa pošiljaoca biće povezana sa MasterCard sistemom, ne sa identitetom primaoca. Na taj način osigurava se anonimnost primaoca. 
Takođe tu je i mogućnost da vašu sumu novca podelite u vise zasebnih transakcija tako da tačna količina poslatog novca se ne može znati. 

Treba da se napomene da MasterCard nije direktno rekao da će ove transakcije biti izričito za kripto valute i njihove transakcije. 
Patent koristi reč transakcije kao veoma širok pojam. 
Postoji mogućnost da će sistem koristi u tradicionalnom načinu prenosa novca ali anonimno. Iako, ne vidimo da ce se mnogo država sloziti sa ovom idejom. 

Moramo držati na umu da patent ne procveta svaki put, ovo moze da znaci samo da MasterCard “rezerviše” anonimne transakcije kako ih nebi niko drugi koristio pre njih. 

Vujadin Ranisavljević 

- Advertisement -
Vujadin Ranisavljevićhttps://itmagazin.info/
Rođen 10. decembra 1997. godine, prati ga ljubav prema tehnologiji i sve sto tehnologiju prati. U Crypto svetu već nekoliko godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...

I Twitter u trci za kupovinu aplikacije TikTok

U trku za kupovinu američkog tržišta aplikacije za deljenje video sadržaja TikTok uključio se i Twitter, potvrđeno je Rojtersu, ali finansijski stručnjaci sumnjaju da...

Twitter priznao novi sigurnosni propust koji ugrožava korisnike Androida

Twitter će posebno obavestiti one korisnike koji su ugroženi. Samo nekoliko nedelja nakon što su pretrpeli ozbiljan hakerski napad koji je otkrio da su im...

Tramp zabranio transakcije sa TikTok-om i WeChat-om u SAD

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbe o zabrani transakcija sa vlasnicima aplikacija Vi čet (WeChat) i TikTok u SAD. TikTok je u vlasništvu BajtDensa...

Gejmer oborio rekord u brzom prelaženju Doom Eternal video igrice koristeći Kaspersky gaming mode opciju

Gejmer Xiae, takmičar u brzom prelaženju video igrica, oborio je svetski rekord za igricu Doom Eternal na događaju Break The Record: LIVE. Pobednik je završio...