Image default
Bitcoin Kriptovalute Poslovanje

MasterCard želi anonimnost pomoću Blockchain tehnologije

Američka uprava za državnu sigurnost je najavila planove kako bi razvili tehnologiju za ukidanje anonimnosti kripto transakcija, dok se MasterCard zalaže za potpuno obrnuto odnosno za anonimne elektronske transakcije. 

Prema aplikaciji za novi patent, platna infrastruktura hoće da anonimizuje “električne transakcije pomoću blockchain” tehnologije. 
Ideja koju je Master card zamislio veoma podseća na mixer ili tumbler sistem koji se često koristi za pranje novca od strane cyber kriminalaca. 

Efikasno, radi na principu primarne adrese za transakciju, ova adresa skladisti podatke transakcije, uključujući količinu poslatih sredstava i adresu primaoca. 

U međuvremenu nova transakcija i digitalni “potpis” je kreiran, sa novim privatnim ključem. Ova nova transakcija je odgovorna da osigura da sredstva stignu na željenu adresu.

Kao rezultat, kada primite sredstvo, adresa pošiljaoca biće povezana sa MasterCard sistemom, ne sa identitetom primaoca. Na taj način osigurava se anonimnost primaoca. 
Takođe tu je i mogućnost da vašu sumu novca podelite u vise zasebnih transakcija tako da tačna količina poslatog novca se ne može znati. 

Treba da se napomene da MasterCard nije direktno rekao da će ove transakcije biti izričito za kripto valute i njihove transakcije. 
Patent koristi reč transakcije kao veoma širok pojam. 
Postoji mogućnost da će sistem koristi u tradicionalnom načinu prenosa novca ali anonimno. Iako, ne vidimo da ce se mnogo država sloziti sa ovom idejom. 

Moramo držati na umu da patent ne procveta svaki put, ovo moze da znaci samo da MasterCard “rezerviše” anonimne transakcije kako ih nebi niko drugi koristio pre njih. 

Vujadin Ranisavljević 

Related posts

Kako oglas za posao može biti odličan marketinški alat?

Moja Firma

Bespovratna sredstva do 300.000 EUR po projektu

Novica Živković

Crowdfunding odličan put do početnog kapitala

Moja Firma

Leave a Comment