battery
Android

Marshmallow više nije najpopularnija verzija Androida

Google je objavio svoju mesečnu analizu Android tržišnog učešća, a aktuelni rezultati donose jednu bitnu promenu. Po prvi put, Nougat je najkorišćenija verzija Android operativnog sistema. Nougat je objavljen u avgustu 2016. godine, pre gotovo 18 meseci.

android

Android Nougat je konačno prestigao Marshmallow, koji je zapravo njegov prethodnik. Nougat sada ima 28,5% tržišnog učešća (naspram 26,4% iz prethodnog meseca), dok je Marshmallow pao na 28,1 procenat (sa 28,6% iz prethodnog meseca). Lollipop je takođe među tri najkorišćenije verzije Androida, sa učešćem od 24,6 procenata.

Najnovija Android Oreo verzija operativnog sistema nastavlja sa veoma sporim rastom, od svoje objave u avgustu, ali je i dalje u usponu. Ovog meseca, Nougat je konačno prešao 1% i sada se nalazi na 1,1% uređaja.

Izvor: GSMArena

Radovan Laćarak
Rođen 16. maja 1998. godine, već par godina volonter i omladinski novinar u Novom Sadu i svakako Internet zavisnik. Osnivač i direktor IT magazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.
https://itmagazin.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *