22.5 C
Novi Sad

Mapa širenja virusa korona u Srbiji u realnom vremenu

Microsoft kompanija napravila je svoju mapu širenja KORONA virusa u realnom vremenu.

S obzirom na to da se na internetu nalazi veliki broj lažnih mapa o širenju korona virusa i da je makar 50 procenata svih, zapravo – virus, Microsoft je rešio da ponudi svoje rešenje, koje je i legitimno i informativno.

Mapa širenja korona virusa u realnom vremenu nalazi se na Bing adresi i ne zahteva prijavljivanje, niti aktivnu lokaciju preko pregledača, a zemlja tj. region mogu se odabrati ručno.

Microsoft je, ipak pomalo nestručno ovu mapu nazvao Coronavirus Tracker, baš kao što je jedna od malicioznih Android aplikacija, na koju smo vas upozorili nedavno, ali dobro, bitno je da je ovo jedan od izvora, kojem možete da verujete.

Mapa je pregledna i lako se navigira kroz nju, a interfejs je prilično prost.

Na mapi se nalaze informacije o ukupnom broju zaraženih u svetu, broju izlečenih i preminulih, kao i najvažnije vesti u vezi sa virusom korona. Ovi rezultati mogu da se aktiviraju i za svaku od država, koja je pogođena virusom, uključujući i Srbiju.

Prema podacima, koje smo zatekli u trenutku pisanja vesti, Coronavirus Tracker je ažuran, jer je za Srbiju prikazivao podatke, koji se poklapaju sa podacima Ministarstva zdravlja objavljenim na nacionalnom COVID-19 sajtu.

Ako želite da pratite širenje virusa u realnom vremenu i da istovremeno budete sigurni da ste bezbedno – ovo je mapa na koju možete da se oslonite.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: