22.5 C
Novi Sad

LinkedIn nudi Al pomoć za pripremu intervjua

Ukoliko tražite posao tokom ovih teških vremena, LinkedIn vam možda može pomoći. Microsoftova društvena mreža predstavila je AI alate koji vam mogu pomoći da upoznate potencijalne poslodavce i i da se pripremite za komplikovana pitanja na intervjuu.

Pre ove opcije, LinkedIn je počeo da testira “video predstavljanja” kako bi se kandidati upoznali sa potencijalnim poslodavcima u trenutku kada je licem u lice nemoguće zbog COVID-19 izolacija. Pomoću tog alata HR menadžer može da zatraži sastanak, a kandidat može da odgovori bilo videom ili pismeno. Kako prenosi Engadget, to će kandidatima omogućiti da “pokažu svoje takozvane soft veštine potencijalnim poslodavcima kada nisu u istoj prostoriji”.

Zbog ovih novina, LinkedIn je otkrio AI insant povratne informacije, koje idu zajedno sa alatkom za pripremu intervjua. Nakon što kandidati uvežbaju odgovore na pitanja, mogu da ih snime i dobiju procenu “sa povratnim informacijama o prolaznosti, koliko puta koristite reči za popunjavanje i osetljive fraze koje treba izbegavati”, navode iz LinkedIn-a.

Oradio

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: