“League of Legends” dobija strip koji će raditi Marvel

0
22

Popularna igra League of Legends, pridružuje se mnogim igrama koje su dobile svoju strip formu. Marvel Comics i Riot Games su se udružili kako bi stvorili novi univerzum za fanove širom sveta.


Heroj čiju ćemo priču prvo pratiti je ledena Ashe, a strip će se zvati League of Legends: Ashe: Warmother, piše Stripblog.

Kako je najavljeno, heroina će se boriti da balansira između očekivanja svoje majke i spremanja za ulogu koja je čeka, a to je vođa svog naroda. Nije rečeno da li će se pojaviti još neki od poznatih heroja iz igre.

“Mnogi fanovi Marvelovog filmskog univerzuma i stripova dele interesovanja i strast ka dobrim pričama, baš kao i fanovi video igara. League of Legends je jedno od najpoznatijih imena u gaming industriji i njihov jedinstveni svet i bogat izbor živopisnih likova su kao stvoreni za strip. Uzbuđeni smo zbog saradnje sa Riot-om i želimo da stvorimo League of Legends univerzum, za fanove i igrače širom sveta”, izjavljuje C.B Cebulski, urednik Marvela.

Nina Vakueva će crtati strip, scenario će preuzeti Riot-ov pisac Odin Austin Shafer kome je ovo debi u svetu stripa, dok je za slova zadužen Cardinal Rae. Prvo izdanje će izaći u digitalnoj formi 19. decembra, dok će prvi strip biti pušten u prodaju u maju sledeće godine.

Portal Stripblog objavio je i prve ilustracije stripa rađenog prema popularnoj strateškoj igrici “League of Legends”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here