Kragujevac dobija startup centar

Povezane objave

U prethodnih nekoliko godina otvoreni su IT centri u Beogradu, Inđiji, Novom Sadu, Vršcu, Zrenjaninu, Subotici i Šapcu, a sada se mreža Startit Centara širi i na Kragujevac.

Po modelu koji se pokazo uspešnim u već pomenutim gradovima, cilj otvaranja kragujevačkog Startit Centra je da kroz edukaciju, informisanje, motivaciju i povezivanje pokrene tehnološki razvoj i time kreira bolje uslove za život u našoj zemlji.

Novi Centar kreće sa radom početkom naredne godine, a nalaziće se u prostoru JP „Urbanizam“ (Kralja Petra I 23). Njegovo otvaranje podržano je od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u okviru Konkursa programa podrške otvaranju inovacionih regionalnih startap centara. Zajedno sa Gradom Kragujevcom organizacija SEE ICT(startit.rs) je konkurisala sa projektom Mreža inovacija Srbije — Startit Centar Kragujevac.

Startit Centar Kragujevac je najavljen pre dve godine i na njegovom otvaranju se u međuvremenu radilo sa jednom lokalnom organizacijom.

Kao što je poznato, Kragujevac je univerzitetski grad u kome se pored fakulteta nalazi i nekoliko IT kompanija, pa već poseduje zajednicu koja svakim danom raste, a cilj ovog projekta je da zajednica, kroz mrežu predavača, bude podstaknuta da se još više razvije.

Novootvoreni centar će svima koji se zanimaju za IT pružiti priliku da steknu ili prošire svoja znanja iz oblasti preduzetništva i upoznaju ljude sličnih interesovanja sa kojima mogu da podele svoja iskustva. Ova podrška razvoju lokalne IT scene u Kragujevcu biće pružena kroz besplatne kurseve, radionice, seminare, predavanja i okupljanja.

Za sam početak rada neke od planiranih aktivnosti Centra su:

  • startap kurs za srednjoškolce,
  • predavanje o pokretanju startapa,
  • predavanje o tome kako postati frilenser,
  • gostovanje preduzetnika koji će podeliti svoju poslovnu priču,
  • predavanje o copywriting-u kao alatu marketinga
  • startap kurs za studente…

Programi će kontinuirano biti prilagođeni potrebama lokalnih startapa, pa će Kragujevčani u skladu sa tim u nekom trenutku moći da prisustvuju i radionicama o 3D štampanju, WordPress-u, Photoshop-u itd.

Pored kurseva i predavanja, frilenserima, timovima i firmama iz Kragujevca i okoline biće dostupan prostor za zajednički rad(coworking) i sastanke, a sve u cilju umrežavanja i razmene znanja i iskustva od čega će svi imati benefite.

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Pročitaj i

Tužba protiv kompanije Google zbog sumnje da neovlašćeno prikuplja podatke dece

Državni tužilac američke države Novi Meksiko optužio je kompaniju Google da neovlašćeno prikuplja lične podatke dece kršeći savezne i države zakone. Tužba, koja je podneta...

Svetski brend Spaces dolazi u Beograd

Globalni brend Spaces, koji nudi ekskluzivne poslovne prostore, nastao je u Amsterdamu 2008. godine, a nakon Beča, Bukurešta i Zagreba, nastavlja ekspanziju u regionu...

Prijave za StartIN 2.0 zvanično otvorene

Prijave za “StartIN program - druga generacija” zvanično su otvorene za sve startap timove i trajaće do 15. marta. StartIN program, koji realizuje InCentarHub...

Nova generacija SMS poruka

Microsoft je nedavno najavio da donosi podršku za novi servis, koji bi trebalo da bude nova generacija SMS poruka. Jedna od najpotcenjenijih funkcija za korisnike...

Google uklanja „skoro 600“ aplikacija iz Play Store-a zbog dosadnih oglasa

Kompanija Google danas je objavila da je uklonila 'skoro 600' aplikacija iz Play Store-a zabranjujući im da zarađuju od oglasa - zbog kako navode...