12 C
Novi Sad

Korisnici TikTok-a sabotirali Trampov skup lažnom prijavom prisustva

Korisnici TikToka preuzeli su delimičnu odgovornost za nizak odziv na politički skup Donalda Trampa u Tulsi, prvi u nekoliko meseci, a to su izveli lažnim preuzimanjem ulaznica.

 Korisnici društvenih mreža, uključujući TikTok, kazali su da su se besplatno registrovali na skup Donalda Trampa, bez namere da na njega odu.

Njujork Tajms prenosi da su fanovi korejske pop muzike podsticali ljude da učine istu stvar.

Pre događaja, Trampov voditelj kampanje Bred Parskal rekao je da je primljeno više od milion zahteva za skup.

Međutim, u dvorani BOK Center, s kapacitetom od 19 hiljada mesta, brojna su mesta ostala prazna, a predsednik Tramp i potpredsednik Majk Pens otkazali su zakazane govore koje je trebalo da održe osobama za koje neće biti mesta u dvorani.

“Moja ćerka (16) i njeni prijatelji u Park City Juta imali su stotine ulaznica. Preveslali su vas američki tinejdžeri”, objavio je na Tviteru Stiv Šmit.

Na njegovu objavu odgovorili su brojni roditelji potvrdivši da su i njihova deca učinila isto.

Tinejdžeri i fanovi K-popa

Zastupnica demokrata Aleksandrija Okazio-Kortez pohvalila je mlade ljude napisavši na Tviteru “Lažnim rezervacijama karata mladi su vas naveli da poverujete da milion ljudi želi da sluša o belom rasizmu u dupke punoj dvorani u vreme pandemije korone”.

Portparol vatrogasaca u Tulsi rekao je za Rojters da se okupilo oko 6.200 ljudi.

Trampov štab je skupom hteo da ojača svoju bazu i demonstrira da ima veliku podršku, u vreme dok više anketa pokazuje da demokratski protivkandidat Džo Bajden ima znatnu prednost nad Trampom.

Fanovi K-popa (žanr korejske pop muzike) aktivno podržavaju pokret Black Lives Matter na društvenim mrežama i „spamuju“ aplikaciju policije u Dalasu, čija je svrha da prikupe od građana podatke o ilegalnim aktivnostima tokom protesta.

Tramp je najavljivao da će prvi skup u nekoliko meseci biti epski, pa se požalio da su mediji obeshrabrljivali građane na dolazak, a okupljene demonstrante prozvao je za loše ponašanje, ali nije izričito priznao činjenicu da su mnoga od 19 hiljada mesta BOK centra u Tulsi u Oklahomi bila prazna.

Hina

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: