Kompanija Vega IT je prva i jedina kompanija iz Srbije koja se sertifikovala i našla na listi “WorldBlu Freedom-centred Culture 2019”

0
74

Novosadska kompanija Vega IT se zvanično sertifikovala i našla, kao jedina kompanija iz Srbije, na listi “WorldBlu Freedom-centred Culture 2019”.

WorldBlu se bavi istraživanjem organizacija sa najboljom kompanijskom kulturom u svetu i prateći dugogodišnji rad ove novosadske kompanije poslali su poziv za proces sertifikacije.

U svetu samo 3% kompanija prođe proces sertifikacije, a Vega IT, kao kompanija sa transparentnom politikom poslovanja, našla se rame uz rame sa čuvenim kompanija kao što su Meetup, Zappos, WD-40, Menlo Innovations, Podio i druge.

Faktori koje je organizacija WorldBlu oceninjava su:

– Kompanijska kultura
– Jednakost među zaposlenima
– Struktura organizacije i međuljudski odnosi unutar kompanije
– Redovne evaluacije rada kolega- Uslovi rada
– Briga o bezbednosti i zdravlju zaposlenih
– Briga o sreći na poslu zaposlenih i drugi faktori.

Kompanija Vega IT je do sada dobila i druge nagrade kao što su Zlatna gazela Srbije 2017, Best of Serbia 2016, Najpoželjniji poslodavac 2016, AAA 2018 i druge.

***

Vega IT Sourcing DOO je jedna od retkih IT kompanija u potpunosti u domaćem vlasništvu. Osnovana je 2008. godine sa sedištem u Novom Sadu. Kompanija se bavi razvojem softverskih proizvoda i uspešno posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije.

Briga o zajednici u kojoj posluje je nešto na šta su posebno ponosni jer smatraju da je u osnovi stabilnog i jakog biznisa, snažna i razvijena društvena zajednica. Njihova vizija je stvaranje uspešne kompanije, čiji uspeh i bogatstvo će im omogućiti da svet oko sebe učine boljim mestom za život.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here