Kompanija Samsung je i dalje glavni lider u prodaji pametnih telefona

by:

Mobilni

Gartner je prošlog meseca predvideo da će se globalna prodaja pametnih telefona iduće godine vratiti rastu, a najnoviji brojevi pokazuju da je ovo u stvari ostvareno pre nego što se očekivalo, već tokom trećeg tromesečja ove godine.

samsung

Globalna prodaja pametnih telefona krajnjim korisnicima iznosila je 383 miliona u trećem tromesečju 2017. godine, što je porast od 3% u odnosu na isti period 2016. godine, prema Gartneru, Inc. Svi pet najboljih proizvođača pametnih telefona postigli su dvocifren rast osim Apple-a…

Prodaja Samsungovih smart telefona u trećem kvartalu 2017. zabeležila je dvocifren porast (19,3 procenata). “Sve je to zahvaljujući Galaxy S8, S8 + i Note 8 pametnim telefonima doneli su sve veću potražnju za pametnim telefonima Samsung, koji su mu pomogli da se takmiče protiv kineskih proizvođači i pružaju solidne performanse “, rekao je g. Gupta. “” Poslednji put kada je Samsung postigao dvocifren rast je bio u četvrtom kvartalu 2015. “

Apple je tokom trećeg tromesečja beležio stagnaciju, jer su korisnici iščekivali iPhone X i iPhone 8, čiji će rezultati ući u statistiku za četvrto tromesečje. Tako da je Apple zabeležio rast od “svega” 5,7 procenata.

Kada su procenti u pitanju, najveći rast tokom trećeg tromesečja je zabeležio Xiaomi. Kineska kompanija je ostvarila rast od 80 procenata, a kompanijin uspeh je došao više sa internacionalnih tržišta nego sa tržišta Kine.

Huawei i Vivo su takođe zabeležili primetan internacionalni rast.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *