Kako majnovati Bitcoin Private?

Share

Kao što smo pisali u prethodnom članku, Bitcoin Private koristi Equihash algoritam koji je pogodan za Nvidia kartice, ali takođe može da se rudari sa AMD kartama. U ovom tekstu ćemo vam pokazati za Nvidia verziju kartice koji majner  vam je potreban i kako podesiti pool i novčanik u koji ćete dobijati zaradjene novčiće.

Krenimo od majnera za Nvidia karte. Možete da koristite dstm’s miner koji je potrebno povezati sa odgovarajućim pool-om za rudarenje novčića tj. Suprnova će uraditi odličan posao, pouzdan je pool. Sledeće što je potrebno jeste da napravite workera na pool-u. To ćete uraditi tako što se ulogujete na nalog koji ste napravili, idete na my account i zatim my workers.

Kada ste dodali workera na svom nalogu vreme je da se podesi majner. Dstm’s miner za majnovanje Bitcoin Private  se podešava na sledeći način:

zm –server btcp.suprnova.cc –port 6822 –user VašUsername.WorkerName –pass koji ste postavili u workeru.

Ukoliko ste stavili vaš username Petar, workername Petar2 i sifru za workera x to bi ovako izgledalo:

zm –server btcp.suprnova.cc –port 6822 –user Petar.Petar2 –pass x

Kada smo podesili majner prikladno vreme je da se skine wallet, ili mozete vaše coine da drzite na menjačnici, na vama je da odlučite ali mi vam predlazemo da držite na deckstop walletu. Electrum Wallet za Bitcoin Private je prava stvar za vas ukoliko ne želite da skidate ceo blockchain koji mora svakodnevno da se sinhronizuje sa mrezom i posle izvesnog vremena zauzima veoma mnogo prostora!

Kada skinete Electrum Wallet potrebno je da pratite sva uputstva tokom instalacije, zapisete “seeds” na parče papira i nikom ne date to. Takođe je potrebno kada napravite wallet da uradite backup i encryptujete ga. Stavite USB memoriju i prebacite file koji ste backup uradili.

Pitate se sta je Electrum Wallet?

  • Electrum Wallet je “laka verzija” novčanika za coin. Izašao je 5 novembra 2011 godine.
  • Encrypted wallet: file koji ima privatan ključ sa sifrom je siguran i nikad ne napušta vaš računar (internet)
  • Ukoliko izgubite file od svog novčanika koji ste backupovali mozete da ga povratite pomoću seeds koji smo vam gore napomenuli da zapišete na parče papirića i nikad ne igubite!
  • Client ne skida ceo blockchain, zahteva informacije sa servera, nema kašnjenja, uvek je azuriran.
  • Server kod je open source, što znači da moze da se proveri bez ikakvih problema
  • Pisan je u programskom jeziku Python, kod je kratak, lak za proveru.

Možete da pogledate kratak video klip:

Za kraj malo informacija o Bitcoin Private ukoliko niste pročitali prethodan članak koji smo napisali.

Zašto Bitcoin Private?

Bitcoin Private će koristiti istu tehnologiju koja se bazira na privatnosti kao što je ZClassic koristio (zk-snarks) To znači da će transakcija biti javna odnosno pojaviće se na javnom blockchainu ali pošiljalac, primalac i ostale informacije u vezi sa transakcijom će ostati privatne.

Decentralizovan – Kao Bitcoin, Bitcoin Private će podrzati peer-to-peer transakcije bez posrednika. Transakcije će biti verifikovane pomoću network nodes.

Brže – Bitcoin Private će podržati veći block size i biti više anoniman i zaštićen od bilo koje postojeće Bitcoin-based valude bez žrtvovanja brzine transakcije.

Open Souce – Celokupan Bitcoin Private kod je dostupan za pregled, verifikaciju od bilo koga.

 

Bitcoin Private Srbija

Bitcoin Private International

Bitcoin Private Ambassadors 

Bitcoin Private Twitter 

Bitcoin Private Reddit

Vujadin Ranisavljević

Rođen 10. decembra 1997. godine, prati ga ljubav prema tehnologiji i sve sto tehnologiju prati. U Crypto svetu već nekoliko godina.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *