Kako aktivirati “dark mode” na Facebook Messengeru

Share

Iako društvena mreža nije objavila opciju, postoji prečica koja korisnicima lako omogućava pokretanje tamnog moda

Prošlog oktobra, Facebook je istakao da će uskoro omogućiti Dark Mode za Messenger. Međutim, četiri meseca nakon te izjave Facebook još nije objavio dostupnost funkcije.

Iako društvena mreža nije objavila opciju, postoji prečica koja korisnicima lako omogućava pokretanje tamnog moda.

Dark Mode na Facebook Messengeru se može omogućiti slanjem emotikona meseca u chatu. Čim se emotikon pošalje, pojaviće se poruka “You Found Dark Mode!”. Ispod toga će se nalaziti taster sa oznakom “Turn on in Settings”.

Pritiskom na taj taster, korisnik će biti prosleđen u Settings menu u Facebook Messengeru, gde je moguće videti Dark Mode opciju.

Pored opcije će biti dostupan toggle taster, za uključivanje/isključivanje tamnog moda. Nakon što se Dark Mode uključi, iskočiće poruka da Facebook još radi na ovoj funkciji tako da tamni mod neće biti vidljiv svuda u Messengeru. Nije poznato da li ovaj metod radi u svim zemljama i platformama, ali u svakom slučaju se uskoro očekuje u svojoj zvaničnoj formi, prenosi B92.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *