JoomBoos dosegnuo 400.000 YouTube pretplatnika

0
51

Nakon niza osvojenih nagrada i svetskih priznanja, JoomBoos je brojkom od 400.000 pretplatnika postao hrvatski YouTube kanal koji okuplja najviše pripadnika generacije Z i millennialsa te najbrže rastući kanal s originalnim sadržajem. S gotovo milion jedinstvenih posetilaca svakog meseca, JoomBoos je najjača medijska platforma u regionu za generacije Z i Y koja okuplja top influencere.

Kao poklon za sve verne fanove, povodom 400.000 preplatnika svi JoomBoosovi kreatori snimili su prvi YouTube mjuzikl na svetu koji se sastoji od tri autorske pesme.

VELIKI USPEH ZA SAMO DVE GODINE POSTOJANJA

JoomBoos je lansiran u novembru 2015., a za kratko vreme je osvojio čak 12 prestižnih svetskih i evropskih nagrada i priznanja. Osim što je u Hrvatskoj prvi izbor generacije Z te vodeća mreža influencera u regionu, INMA, najveće međunarodno udruženje medija, 2017. godine u New Yorku JoomBoos je proglasila najinovativnijim medijskim projektom na svetu.

ORIGINALAN SADRŽAJ I INOVATIVAN MEDIJSKI KONCEPT

Uz to što se na JoomBoos kanalu objavljuje originalan sadržaj, njegov veliki potencijal leži u inovativnim konceptima poput serijala Isti san i talenat showa Videostar. Isti san prva je YouTube serija u regionu gde glavne uloge pripadaju YouTuberima. Upravo je ta Joomboosova serija proglašena najboljom u kategoriji Best Brand Video – Series, a u sklopu Digiday Media Awards Europe. To je tek jedno od četiri priznanja za ovu seriju, a na JoomBoosu se osim nje prikazuju i Konačni obračun, Patrola, Prank’d i drugi.

Videostar je prvi talenat show koji traži novu YouTube zvezdu. Održava se svake godine od septembra do decembra, a pobednik dobija sponzorski ugovor sa Joomboosom i vrednu nagradu poput putovanja u Hollywood. Pobednik prve sezone talent showa je LayZ i danas njegov sadržaj na JoomBoosu dostiže i preko 40.000 pregleda po videu. Videostar je prepoznat i na svetskom nivou te je dobitnik 5 nagrada i priznanja (Effie, Digiday Content Marketing Awards Europe, Native Advertising Awards). Ove godine u pripremi je treća sezona Videostara koji je još jedna prilika za veliki broj fanova JoomBoosa da predstave svoje talente.

JAKA ZAJEDNICA YOUTUBERA I NJIHOVIH FANOVA

Podaci Google Barometra pokazuju da 53% ljudi u Hrvatskoj u proseku dnevno gleda video sadržaj online, a dobro je poznato da je nove generacija online korisnika puno teže privući i angažovati. To je nešto što je ekipi s JoomBoosa zaista uspelo! Osim što u proseku imaju 120.000 pregleda po videu, prosečno trajanje gledanja videa je 3:24 minute dok se JoomBoosovi originalni formati gledaju prosečno gotovo 8 minuta. JoomBoos ne nudi samo jedinstven sadržaj, nego stvara jaku YouTube zajednicu i to je tajna njegovog uspeha.

Tako je nastala JoomBoosova Patrola – video takmičenje u rešavanju zagonetki i u svakoj epizodi se takmiče drugi YouTuberi. Radnja se odvija u njihovim kućama u sklopu house toura ili na javnim mestima.
JoomBoos je nedavno spojio i poznatog hrvatskog repera Marina Ivanovića – Stoku i YouTubera te repera Matiju Lazarevića – LayZ. Zajedno su povodom Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji snimili novi navijački hit ‘Moja Croatia’. Video spot je na JoomBossu za manje od dve nedelje prikupio više od milion pregleda, a uskoro će ta brojka dostići i 2 milijuna pregleda.

MJUZIKL POVODOM 400.000 PREPLATNIKA

Povodom 400.000 preplatnika svi JoomBoosovi kreatori snimili su prvi YouTube mjuzikl na svetu koji se sastoji od tri autorske pesme. Izvodi ih četvero YouTubera, dok je redatelj svih spotova Filip Dizdar. Layz već ima dve pesme s više od 4,7 miliona pregleda: ‘Nije malo’ i ‘Moja Croatia’, a u mjuziklu izvodi pesmu ‘Tko se boji vuka još’. Jan Kovačić pesmu ‘Malo čudni’ izvodi u duetu s mladom muzičarkom Lucijom Jakelić. Pobednik prošlogodišnjeg Videostara Bruno Lukić zajedno će u duetu s Davorom Gerbusom otpevati novi hit ‘Mala’.

„Smatramo da je ovo najbolji poklon za sve naše verne pratioce“, izjavio je rukovodilac JoomBoosa Matej Lončarić. Premijera mjuzikla najavljena je u sklopu specijalne epizode serije ‘Isti san’ u četvrtak 5. jula tačno u podne na JoomBoos YouTube kanalu.

Tekst preuzet u potpunosti sa sajta advertiser-serbiaJoomBoos srušio još jedan rekord i dosegnuo 400.000 YouTube pretplatnika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here