16.8 C
Novi Sad

Izloženi podaci više od 40 miliona korisnika Instagrama

Prema izveštaju TechCruncha, izloženi su podaci o računima za 49 miliona korisnika Instagrama, uključujući “influencere” i brendove.

Evidencije su uključivale javne podatke prikupljene iz profila korisnika Instagrama, kao i privatne podatke poput telefonskih brojeva i adresa e-pošte.

Prema izveštaju, baza podataka pripadala je indijskoj marketinškoj kompaniji Chtrbox koja povezuje „influencere” s brendovima i markama koji žele oglašavati svoje proizvode.

Po rečima glasnogovornice napadnute društvene mreže, razmatra se to pitanje da bi razumeli jesu li opisani podaci – uključujući e-poštu i telefonske brojeve – iz Instagrama ili iz drugih izvora.

–  Takođe se postavlja pitanja kod Chtrboxa da bismo shvatili odakle su stigli ti podaci i kako su postali javno dostupni, dodaje, a prenosi MSN koji napominje da se spomenuta kompanija nije oglasila na njihove upite za komentar.

Na web stranici Chtrboxa stoji da ima više od 184.000 Instagramovih “osoba” kao klijenata, što je daleko manje od miliona zapisa koji se navodno nalaze u bazi podataka

- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: