iOS 13 navodno donosi noćni način rada

0
79

Appleova iduća nadogradnja iOS 13 ima će noćni mod rada i niz poboljšanja za produktivnost na iPadu, piše u novom izveštaju objavljenom na 9to5Mac. Noćni mod rada će se pojavljivati u svim Appleovim ugrađenim aplikacijama, pružajući štednju baterije na OLED ekranima, kao i manje opterećenje za oči pri korišćenju uređaja u mraku.

Novosti za vlasnike tableta

Što se korisnika iPada tiče, oni će dobiti podršku za rad u više prozora, kao i niz drugih opcija za multitasking. 9to5Mac navodi da će prozori imati svoje ‘listove’ koji će se, nakon što ih odspojite od glavnog ekrana, mogu micati poput kartica. Te kartice će se moći slagati jedna na drugu i brzo izmenjivati. Ovo sve, pretpostavljamo, zvuči veoma složeno, ali verovatno će imati više smisla nakon što Apple odluči malo više pričati tokom demonstracije na nadolazećem WWDC-u.

Moć poništavanja

Ostale nadogradnje za iOS 13 uključuju novu opciju ‘poništi’ koja neće tražiti trešnju uređaja, već će koristiti pomak tri prsta – prema levo za poništavanje, prema desno za vraćanje. Indikator glasnoće takođe neće smetati kao do sad, što je dobrodošli novitet.

Što se ostalih noviteta tiče, Apple navodno radi i na novom Mailu, menadžmentu za fontove, kao i mogućnost kolaboracije više korisnika na istom dokumentu unutar jedne aplikacije.

Zvuči zanimljivo? Celu listu nadolazećih noviteta možete pronaći na 9to5Mac.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here