Instagram uvodi strožu cenzuru sadržaja

0
131
Na Instagramu je moguće naći hrpe fotografija oskudno odevenih modela i memova na rubu dobre strane ukusa. Od sad bi takav sadržaj mogao početi beležiti slabiju posećenost.

U popularnoj društvenoj mreži su, naime, počeli ograničavati širenje objava koje smatraju nedoličnima, a koje nisu nužno u suprotnosti s njihovim smernicama za zajednicu.

Na udaru bi se tako mogli naći, recimo, seksualno sugestivne objave koje ne prikazuju seksualni čin ili golotinju. Isto tako bi manje poseta mogao početi beležiti mem koji ne promiče govor mržnje ili zlostavljanje, ali je ipak neukusan, nepristojan, nasilan ili uvredljiv.

Takvom sadržaju mogao bi biti uskraćen pristup široj zajednici u kategoriji Explore i stranicama s hashtagovima, što bi moglo značajno smanjiti broj pregleda i privlačenje novih pratioca.

Nova pravila deo su nastojanja Facebooka, u čijem je Instagram vlasništvu, da svoje jato aplikacija učini sigurnijim i ugodnijim za korišćenje.

Nepoćudni sadržaj traži će moderatori sadržaja koristeći algoritme i veštačko učenje. Neće biti uklonjen iz feeda i Stories, ali bi mogao biti prikazan niže nego inače.

Tvorci sadržaja za sada nemaju jasne smernice kakav bi se tačno sadržaj mogao naći na meti administratora jer ih Instagramova pravila i uslovi korišćenja ne navode. Tek sad je objavljeno kako je reč o nasilnom, šokantnom, seksualno sugestivnom sadržaju, dezinformacijama, spamu kao i sadržaju koji nije preporučljiv (šta god to značilo), piše Tech Crunch.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime