Instagram testira novi način vraćanja hakovanog računa

0
81

Instagram je odlučio unaprediti sigurnost svoje platforme posebno što se tiče njihove prakse vraćanja računa korisnika koji su bile žrtve hakovanja. Cilj nove metode je sprečiti hakere da steknu nedozvoljen pristup korisničkim računima.

Dosadašnja praksa bila je ispunjavanje obrasca korisničke podrške te primanje poruke elektronske pošte, dok nova praksa predviđa upotrebu same Instagram aplikacije putem koje će se korisnik pitati za različite informacije kao što je originalna adresa elektronske pošte kao i telefonski broj.

Korisnici potom od Instagrama primaju šestocifreni kod putem odabranog načina komuniciranja (odabranog kontakta) što će sprečiti da napadači iskoriste adresu elektronske pošte i broj telefona za pristup Instagram računu s nekog drugog uređaja.

Nova metoda omogući će oporavak računa čak i u slučajevima kada je napadač već izmenio podatke. Još jedna od mera sigurnosti je dodavanje vremenskog ograničenja za izmenu korisničkog imena, potrebno je proći određeno vreme kako bi se ta promena mogla izvršiti.

Za sada ostaje nejasno kada bi ove promene trebale biti implementirane u Android i iOS verziji Instagrama.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime