Instagram testira novi dizajn korisničkih profila

“U narednih nekoliko sedmica možda ćete videti promene u gornjem delu vaših profila, uključujući ikonice, dugmad i način na koji upravljate tabovima”, navodi se u postu na blogu. 

Neki primeri potencijalnih promena se mogu vidjeti na fotografiji, a najviše se ističe redizajn broja followersa koji više nisu istaknuti, odnosno, ne nalaze se na vrhu profila i ispisani su manjim fontom. Twitter je nedavno napravio promene za iOS aplikaciji, jer kompanija smatra da treba dati prioritet konverzaciji na platformi umesto fokusiranja na brojke. Instagram bez sumnje misli na autentičnost na svojoj platformi pa je nedavno započeo borbu protiv lažnih followersa, komentara i lajkova.

Dugmad “Follow” i “Message” su jedno pored drugog, a mogu se videti i zajednički followersi kada kliknete na Following tab drugog korisnika. IGTV bi mogao dobiti vlastiti tab. Za poslovne profile je tu Shop tab uz dodatak dugmadi kao što su “Directions”, “Call” i “Start Order”.

Instagram konstantno radi na ovim promenama tako da će testirati različite kombinacije u fazama u narednim nekoliko sedmica. Kompanija tvrdi da će nastaviti eksperimentisati s profilima i da će pri tome koristiti povratne informacije korisnika.

1
Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI