Uskoro bi na Instagramu mogli objavljivati video zapise u trajanju od čak 60 minuta

Instagram i YouTube izuzetno su popularne platforme među influencerima koje na ovim mrežama prate ilioni ljudi, ali postoje velike razlike u načinima na koje uticajne osobe pripremaju sadržaj za ove servise. Dok na YouTubeu objavljuju samo video zapise, Instagram pruža više mogućnosti, ali i neka ograničenja – mogu se objavljivati slike, Stories i video zapisi, a ograničenja se odnose na dužinu trajanja videa. Maksimalna dužina objavljenog videa na Instagramu trenutno iznosi 60 sekundi u feedu i 15 sekundi u pričama, ali to bi se uskoro moglo promeniti.

U Facebookovoj kompaniji razmišljaju o velikom povećanju dužine videa koji se objavljuju na Instagramu te bi ograničenje od 60 sekundi povećali na čak 60 minuta. Ovakvo povećanje trajanja videa otvorilo bi brojne nove mogućnosti zarade za Instagram, ali i nove mogućnosti influencerima koji bi sada i u Instagramu dobili platformu na kojoj će moći objavljivati duže video zapise i raznolikiji sadržaj za koji je potrebno puno više vremena od jedne minute.

Dugi video zapisi mogli bi se objavljivati kao deo Storiesa te je, prema novinarskim izvorima, ekipa iz Instagrama već imala sastanke s izdavačima kojima bi ova promena mogla biti korisna, a video zapisi navodno će se i dalje prikazivati vertikalno. Iz Instagrama trenutno ne žele komentarisati ove informacije tako da nije poznato kada bi mogli omogućiti objavu dugih videa.

Što se Instagrama tiče, osim privlačenja korisnika YouTubea, objavljivanje dužih videa otvori će nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer se u duže video zapise može plasirati više oglasa.

Snimak teksta:

Izvor: Mashable

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime