Instagram: Imamo više od milijardu korisnika!

Instagram je, osim objave broja korisnika, predstavio i novu aplikaciju koja korisnicima ove mreže omogućuje objavu video zapisa u trajanju od maksimalno jednog sata.

Velik broj ljudi sumnjičavo je gledao prema Facebookovoj akviziciji Instagrama 2012. godine te su se pitali zašto je Zuckerberg platio milijardu dolara za kompaniju koja do tada nije zaradila niti jedan dolar.

Ali s vremenom se pokazalo kako je ovo bio genijalan potez šefa Facebooka, koji je na vreme prepoznao sav potencijal društvene mreže bazirane na deljenju fotografija tako da je vrednost Instagrama odavno premašila iznos koji je Zuckerberg platio za tu kompaniju.

Instagram je informacije o broju korisnika poslednji put objavio u septembru 2017. i tada je ova mreža imala 800 miliona mesečno aktivnih korisnika, a juče su se pohvalili kako je od tada brojka narasla za 200 miliona tako da sada imaju čak milijardu mesečno aktivnih korisnika.

To je veliki uspeh za tu društvenu mrežu, a iako iz Facebooka ne dele informacije o prihodima koje Instagram ostvaruje, predviđanja eMarketera govore kako će tokom 2018. samo u SAD-u ostvariti skoro 5,5 milijardi dolara prihoda, što je povećanje od 70 posto u odnosu na prošlu godinu a da je Instagram zaslužan za skoro trećinu svih prihoda ove kompanije.

IGTV

Osim informacija o broju korisnika, Instagram je juče službeno predstavio i IGTV, aplikaciju preko koje će korisnici moći objavljivati duže video zapise u trajanju do čak jednog sata, što je veliko povećanje jer su do sada korisnici mogli objavljivati video zapise u trajanju do jedne minute.

Osim putem samostalne aplikacije, korisnici će IGTV-u moći pristupiti direktno iz Instagrama, a s povećanjem ograničenja trajanja videa Instagram će postati opasan konkurent YouTube-u te bi mogao privući brojne influencere kojima je YouTube primarna video platforma upravo zbog mogućnosti objave dužih video zapisa.

Pročitaj i:  Instagram sada sakriva slike na vašem profilu

Također, s IGTV-om Instagramu se otvaraju i nove mogućnosti zarade od oglašavanja jer će se u duže video zapise moći plasirati više oglasa. Ova aplikacija biće dostupna korisnicima Androida i iOS-a tokom sledećih nedelja.

Snimak teksta:

Izvor: TechCrunch

Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Pratite nas na Facebook-u

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI