25.6 C
Novi Sad

Instagram će zahtevati unos datuma rođenja pri registraciji novih korisnika

Instagram će zahtevati od svojih novih članova da pri registraciji obavezno unesu datum rođenja, jer planira uvesti više sadržaja koji su prilagođeni određenim dobnim grupama.

Ova društvena mreža za deljenje fotografija već zahteva da korisnici imaju najmanje 13 godina da bi kreirali račun, piše BBC News.

Traženje datuma rođenja pomoglo bi kompaniji kod oglašavanja oglasa određenih proizvoda koji nisu namenjeni deci. Te informacije pomoći će Instagramu da zaustavi prikazivanje reklama za kockanje, alkohol i proizvode za kontrolu rađanja.

Međutim, iz Instagrama su rekli da oglašavanje ne stoji iza promene, a naveli su i to da će u narednim sedmicama ohrabriti mlade korisnike da prilagode postavke privatnosti.

“Traženje ovih podataka pomoći će u sprečavanju dece da se pridruže Instagramu, pomoći će da mladi budu sigurniji i omogućiti bogatije sadržaje koji su prilagođeni određenim dobnim grupama”, objavila je kompanija na svom blogu.

Razumevanje dobne grupe poprilično je važno za posao koji rade, saopštili su, i to ne samo da bi stvorili iskustva primerena uzrastu, već i ispunili dugogodišnje pravilo da ne dopuštaju pristup deci.

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: