Chrome za desktop dobija nov izgled

Korisnički interfejs za web pretraživač Chrome, koje već godinama nije menjano, mogao bi dobiti novi izgled od 2. septembra ove godine.

Najnovije izdanje Chromea Canary za Windows, Linux i Chrome OS redizajnirano je u skladu s načelima i smernicama Material Designa za korisnički interfejs.

Novi izgled postavljen je kao početna postavka i donosi poboljšanja kao što su zaobljena adresna traka, zaobljeni tabovi u boji…

Material Design

Address bar sa tabovima

Material Design skup je smernica za dizajn koje je Google predstavio 2014. godine. Temelji se na ‘karticama’ korišćenim u Google Now, uzetih iz novina i tipografije. Nastoji oponašati fizičke elemente u virtualnom okruženju uz pomoć rubova i senki koje daju dubinu. Od Androida 5.0 postupno se širi po svih Googleovim aplikacijama i uslugama.

Korisnički interfejs  za web pretraživač Chrome već godinama nije menjano. Možete ga do određene mere izmeniti pomoću tema iz prodavnice Chrome Web Store, ali to su tek kozmetičke promene pozadinskih boja za ključne elemente. To što se Material Design pojavio u izdanju Canary znači kako se Google približio stabilnom izdanju novog korisničkog interfejsa.

Google Chrome Canary

Ipak, ako poželite isprobati Chrome Canary imajte na umu kako nije reč o stabilnom izdanju, već verziji koju čeka još puno testiranja i koja može biti prepuna bugova.

Kako je Material Design projekt koji traje, moguće je kako će stabilno izdanje izgledati drugačije nego sadašnje. Ali, za očekivati je kako će slediti isti princip kao Gmail.

Očekuje se kako će Google službeno predstaviti stabilno izdanje novog korisničkog interfejsa za Chrome 2. septembra, na godišnjicu predstavljanja tog web pretraživača, piše Digital Trends.

Pročitaj i:  Šta je Googleovo istraživanje otkrilo o uspešnim timovima?
Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI