Huawei predstavio svoj novi tablet

Share

Huawei MediaPad T5 nudi posebne opcije namenjene deci kojima čuva njihov vid i držanje.

Naime, tableti su već dugo uređaji koje koriste razne grupe ljudi– različitog obrazovanja, hobija i godina. Više nisu rezervisani samo za odrasle, jer deca takođe često koriste tablet gledajući crtane filmove, video sadržaje, igrajući video igre… Sve to može direktno uticati na njihov vid, sposobnosti učenja, koncentraciju, a nekad čak i sposobnost imaginacije.

Huawei MediaPad T5 vodi računa o raznim načinima kako deca koriste tablete. Uz pomoć opcije za decu, moguće je postaviti granice u dečijem koriš’enju tableta kao i omogućavanju određenog sadržaja. Osim roditeljske kontrole, MediaPad T5 takođe pruža pet poboljšanih oku ugodnih načina rada kako bi zaštitile vid dece: Podsetnik optimalne udaljenosti (pruža pametne podsetnike kad je uređaj manje od 25cm od lica), Smernice za držanje (podseća dete da ne čita tablet ukoliko leži), Inteligentno podešavanje svetla, Blue Ray Filter i Kontrolu vremena korišćenja.

Tablet pruža Full HD IPS ekran s 1920×1200 piksela. Sa 76,4 postotnim screen-to-body razmerom, 16:10 odmerom slike kao i pejzažnim načinom rada čine tablet primerenim za gledanje 1080p videa. Dodatno, dvostruki zvučnici smešteni na dnu te opremljeni s levim i desnim izlaznim kanalom za zvuk nude profesionalni stereo efekt zvuka. Visokokvalitetni pojačivač zvuka pruža glasnije i jasnije zvukove s fleksibilnijom niskom frekvencijom, kao i redukcijom distorzije.

Dizajn s visokim zakrivljenjem na bočnoj strani uređaja pruža udobnije držanje uređaja duže vreme. Uz to sve, MediaPad T5 je vrlo lagan – teži svega 460g i dolazi u dve boje – šampanjac zlatnoj i crnoj.

Huawei MediaPad T5 opremljen je snažnim 8-jezgarnim procesorom, a dodatna microSD kartica omogućuje dovoljno prostora za omiljene filmove i fotografije. Uz to, opremljen je inteligentnim sistemom upravljanja datotekama, a može se povezati s Huawei pametnim telefonom, Windows PC i Macom.

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *