Huawei potvrdio da će 7nm Kirin 980 pokretati Mate 20 seriju

Share

Richard Yu, izvršni direktor (CEO) kompanije Huawei, je potvrdio da će Mate 20 serija telefona biti objavljena u oktobru, a pokretaće je Kirin 980 – koji će biti prvi svetski komercijalno dostupni 7nm čipset.

Novi čipset će biti za 20% brži i za 40 procenata efikasniji od Kirin 970 modela. Prema navodima, imaće procesorska jezgra maksimalne frekvencije 2.8GHz.

Huawei će Kirin 980 predstaviti tokom IFA 2018 konferencije u Berlinu, koja počinje krajem avgusta, a tada ćemo saznati i kompletne detalje o čipsetu.

Kada je Huawei Mate 20 serija u pitanju, činiće je Mate 20, Mate 20 Pro i Mate 20 Lite modeli. O Mate 20 telefonu se veoma malo zna, sem detalja da će imati ekran sa izrezom. Najviše detalja se pojavilo o Mate 20 Lite modelu, koji će imati 6.3-inčni ekran sa izrezom i dve kamere na poleđini, a pokretaće ga Kirin 710 čipset. Mate 20 Pro bi trebalo da ima 6.25-inčni notch ekran.

Izvor: GSMArena

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *