Huawei Mate 20 Pro mogao bi imati zakrivljeni OLED ekran

Share

Prošle godine Huawei Mate linija telefona je implementirala različite displeje – Mate 10 je koristio uobičajeni LCD panel, dok je Mate 10 Pro imao AMOLED ekran. Poslednji izveštaji sugerišu da kineska kompanija istu taktiku primenjuje i ove godine, pa čak ide i korak dalje.

Prema navodima industrijskih izvora, Mate 20 Pro ne samo da će imati OLED ekran, već će on biti i zakrivljen poput prošlogodišnjeg Mate RS Porsche Design modela. Izvori ističu da će panel proizvoditi kineski proizvođač displeja BOE. Očekuje se da će u paketu stići i senzor otiska prsta u okviru displeja.

Novi OLED displeji kompanije BOE će se u masovnoj proizvodnji naći na vreme za oktobarsku objavu telefona. Tu su i glasine koji sugerišu da će Mate 20 Pro imati pet kamera – dve s prednje srane i tri na poleđini, a pominje se i još uvek nenajavljeni HiSilicon Kirin 980 čipset.

Za sada, ništa od navedenog nije zvanično potvrđeno, pa je pomenute informacije potrebno uzeti sa dozom rezerve.

Izvor: GSMArena

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *