S obzirom na to da nam trenutna stvarnost nudi karantin i izolaciju te smo ograničeni na retke izlete do prodavnice i lekare, virtualna stvarnost zvuči prilično zanimljivo.

Iako uređaji za virtualnu stvarnost još ne donose iskustvo kakvo korisnici očekuju te za njih još nema dovoljno atraktivnog sadržaja koji bi privukao veći broj ljudi, konkurencija na tom tržištu sve je veća. Nju će dodatno zaoštriti HP koji priprema naslednika postojećeg uređaja Reverb. O samom uređaju znamo samo ono što je američka kompanija objavila na svojim stranicama, a to nije puno.

Reč je o uređaju koji bi nam trebao pružiti još bolje iskustvo uranjanja u virtualnu stvarnost, a spominju i još veću udobnost te kompatibilnost u odnosu na Reverb. Iz HP-a nisu bili previše pričljiviji niti na novinarska pitanja te su na zatraženi komentar odgovorili kako će biti reč o uređaju “bez kompromisa” koji će omogućiti novi standard virtualne stvarnosti. Trenutno nema informacija ni o njegovu imenu te se spominje samo “VR uređaj nove generacije”, a HP će ga razviti zajedno s Microsoftom i Valveom.

Na The Vergeu kažu da, s obzirom na to da se najavljuje novi standard VR-a, ne treba očekivati uređaj koji će na tržištu konkurisati jeftinijim modelima poput Oculus Rifta, čija cena u SAD-u iznosi 399 dolara, ali možda neće biti niti skup poput Valveova Indexa, čija cena iznosi 999 dolara. Kako više detalja iz HP-a nije objavljeno, ne znamo niti kada u HP-u očekuju službeno predstavljanje i početak prodaje tog uređaja. Ali ta odluka verovatno ionako nije na njima, već će zavisiti o situaciju u svetu jer u trenucima u kojima je veliki deo sveta “zaključan”, pitanje je koliko ima smisla predstavljati takve nove premium uređaje, iako bi mnogi danas rado uživali u virtualnoj stvarnosti koja bi mogla pružiti malo odmora od prave stvarnosti u kojoj dominira koronavirus.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име